[Exam Problems] Java Basics - Exams May 2014 - Решения
Здравейте предлагам да видим решенията за задачите от изпита, такива каквито сме ги писали там. Моите лично са мнооого грозни и определено не е качествен програмен код, но просто се бях панирал, че няма да ми стигне времето.
Кодът е без никаква корекция и е директно от еклипса който писах на изпита, със сигурност има доста по-лесни начини за всички задачи, но нали знаете на изпит как е - за каквото се сетиш първо това почваш. След изпита с колегите като коментирахме останових, че ще е по-лесно да използваш на последната задача само 2 мапа без сет вътре, но важното е, че се пак имам 400 точки.. другото за сега остава на заден план.
Не се сещам за нещо ,което да допълня.. Напълно съгласен !!! +1 ;)
Еми аз пък не съм съгласен точно. Беше казано, че за поне 2 задачи ще ни трябват мапове и сетове. Имаше интересни задачи в домашното. Колкото до повтарящият се материал, беше 2 лекции и в другите 2 се преподаваше материал, който не е учен. В C# курса не сме учили мапове, сетове, Ексепшъни, регулярни изрази като добавим и нещата от "лекцията за напраднали" на С #, които ги нямаше на изпита си е половината материал, ако не и повече. Никой не е наблягал на това как се пишат цикли и променливи, а се говореше повече за разликите между езиците. Се пак единственият минус според мен беше, че никой не качи истински примерни задачи, а просто копнаха някакви задачи от С #-a и не се знаеше какви задачи да очакваме!
Аз съм частично съгласна и несъгласна с твоето мнение. От една страна е хубаво да наблягаме на материала, който ще се дава на изпита. Така по-лесно ще се справяме и информацията ще ни е доста смляна :) Но от друга страна в реалния ни живот на бъдещи програмисти няма да имаме този късмет, ще ни дават задачи без да питат дали сме го учили :D И въпреки, че и аз се провалих на изпита, отчитам това като моя грешка. Не трябва да се ограничавам в усвояването само на простите задачки, а трябва да се ровичкам повече. Мисля, че целта на Наков е да ни кали още с изпитите в СофтУнито, за да не се получават проблеми в бъдещата ни кариера.
Но все пак мисля, че поне трябва да се споменава по-рано (а не един преди изпита) горе долу до къде трябва да стигнем с усвояването на материала. Все пак е доста гадно половината от времето на изпита да търсиш и усвояваш основен материал, а не да се фокусираш върху самата задача :)