Още от малък цъкам адски много, било то ДОС игри,или първата ми голяма мания Starcraft, всъщност преди да завърша цъках, но реших да се спра защото прекалено много играх WoW. Сега цъкам само casually, било то лига или някоя инди игра, но най-вече походови стратегий ала Heroes.
Само от типа MMS (Millitary Shooter) и MMO(WoW-Style) избягвам и не цъкам.
Иначе една от причините да запиша този курс всъщност е че искам да се занимавам с игри.
Едва ли има някой, който да го влекат компютрите и да не е отделил подобаващо време на някоя или друга игра :). Още си спомням как един приятел си беше купил "великия" компютър с цели 128MB RAM и Voodoo 2, което даже май беше само за 3D-то и имаше нужда от отделна видео карта за 2D. После се сцепвахме да играем Unreal по цели дни и нощи. Невероятно красива игра със страхотна атмосфера(е, за времето си)!
Иначе дори и сега гледам да не пропускам игра на Blizzard, ей така, колкото да я видя и пробвам. Сериозното ми игране приключи някъде с Диабло 2. Затова и любимите ми игри са вече доста старички, гони ме носталгията по 3D шутъри като Duke Nukem 3D, Unreal, Half-life, стратегии като Civilization сериите, Starcraft, Age of Empires и RPG- та от сорта на Plancescape Torment, Baldur's Gate, Neverwinter nights и т.н. Имаше страхотни игри като Theme Hospital, Pizza Tycoon, Transport Tycoon... последната даже я има и за съвременните компютри като опън-сорс проект под името OpenTTD. Сега рядко играя, ама чат пат гледам мачовете от GSL и подобните от Starcraft 2. Имам инсталирани Dota 2 и единия от Assassin's Creed-овете, но не съм ги пускал от месеци.
Тук няма ли Race маниаци - NFS , F1 , Colin Mcrae и всичко що е на 4 колела ;)
Доста време цъках Ogame(онлайн) :)
За вас не знам , но там попаднах на страхотни приятели !
Близо 3г вече не играя , но редовно се виждаме , пием бира , ходим си на гости:)
И приятели не само в София , а в цяла БГ :) Има си положителни страни тази игра :)
Когато съвсем изпуша просто отивам на балкона и гледам Витоша. А преди това правя две-три битки в World Of Tanks или World of War Planes.