[Homework] OOP - Defining classes - Септември 2014
Понеже в този курс решенията на задачите търпят на широко обсъждане, което едва ли ще стане при проверката на домашни, мисля да споделям тук решенията си: Ето първото:
LaptopShop (ново условие)
Понеже в този курс решенията на задачите търпят на широко обсъждане, което едва ли ще стане при проверката на домашни, мисля да споделям тук решенията си: Ето първото:
LaptopShop (ново условие)
Ето и моята гледна точка за домашното.
Във втора задача направих метод за валидиране на данните, в трета отделен статичен клас, който да ми отговаря за валидацията и въпреки това голямо писане падна. Скоро не бях се забавлявал така с домашно...
Здрвейте колеги ето някои решения на задачите и от мен:
1. Person
2. Laptop Shop
3. PC Catalog
Ще се радвам на всякакви критики относно задачите, ще ми бъдат много полезни. Аз лично много се обърках с 2-ра и 3-та задача. Не знам дали така е правилния начин за решение на 3-та, но ще се радвам ако някой ме поправи ако не е така.
Поздрави, Даниел
В пропъртито на LifeInHours не си дописал сетера и стойноста ти остава нула.
Благодаря ти за поправянето моя грешка, вече е оправено и работи коректно.
Не разбирам нещо в трета задача. Защо като изчисляваш цената на компютъра в пропъртито, после не го използваш в метода ToString(), а изчисляваш повторно цената на компютъра. Аз лично изчислявам цената в конструктора, но смятам, че по-добре е това да става в пропъртито (просто не се сетих за това когато писах задачата).
И нещо друго за трета задача. Не си спазил условието за няколко различни конструктора.
Ето и аз какво сътворих:
Problem 4. ** Software University Learning System
Ще се радвам на всяка градивна критика :).
Нужен ли е класът BatteryTypes? Не може ли вместо това да е enum?
Той си е енумерация, просто е в отделен файл - както и трябва да бъде :)
Хей, колега, браво за хубавите решения.
Критика нямам, но ми се появи въпрос относно проблем 4, ще се радвам ако намериш време да ми отговориш.
Практика ли е всички класове да са абстрактни, освен тези на най-ниското ниво в йерархията? И по-скоро поради какви причини в твоето решение това е реализацията.
Благодаря предварително :)
п.с. Ето тук са и моите решения, още работя над проблем 4. Критики и забележки са добре дошли.
@ ttitto
Колега, сега видях, че си изпуснал полето/пропъртито currentCourse на CurrentStudent.
Благодаря! Оправих го. Дори е логично студентът да има няколко курса едновременно, затова го направих списък с курсове. Освен това презаписах и ToString() за този клас, да включва новите данни.
Ето и моят първи ООП код :) Надявам се на много критики, защото ще ми бъдат изключително полезни, засега задачите са 3 и ще се постарая със звездичката.
Здравейте колеги и колежки , това е моето домашно : цък . Ще се радвам на критики по задачите понеже съм новак в ООП.
Имам много странен проблем! При дебъгването на третата задача виждам, че сортирането се е получило, както се изисква по условие, но при отпечатването на конзолата се изпечатва както е първоначалното подреждане! Някой да е срещал същия проблем?
Update: След 2 дена борба с дебъгера си намерих грешката! Беше липсата на един ред в конструктора "this.TotalPrice = totalPrice;"!
Ето ги и моите задачи:
https://github.com/dsmitevaOOP/SoftUni/tree/master/Level%202/OOP/DefiningClasses
Искрено ти благодаря, както и на всички останали, които споделят домашните си. Вече няколко пъти поглеждайки твои домашни проумявам неща, които не мога да разбера след няколко часа/дни ровене из нета. Просто не знам какво бих правил, ако ги няма форума и хора като теб. Благодаря ти отново!
ZvetanIG, в Problem.3 в класа Component в конструктора не е ли по-добре вместо this.details = details; да го прекараш през пропъртито - this.Details = details; ?
vvulevv прав си, по-добре е през пропъртито. Това е недоглеждане от моя страна.