[Homework] Digital Marketing & SEO - “Подготовка към проекта”
Привет,
тук ще се приемат всички въпроси по домашното "Подготовка към проекта", което е качено на страницата на курса.
Привет,
тук ще се приемат всички въпроси по домашното "Подготовка към проекта", което е качено на страницата на курса.
Здравейте, кода от Google Analytics само в главната страница ли е добре да го има (става дума за онлайн магазин) или във всяка една страница от сайта ?
Имам ли ползи ако е навсякъде по сайта или е безсмислено ?
Благодаря !
Здравейте, започнах сглобяването на домашното и се натъквам на следната дилема в точка 1, подточка "c" - текстът на заданието изисква да напиша получени ли са две разрешения /или да напиша "получено" или "неполучено" на двете места/, но подозирам, че идеята е била да се напишат две стратегии.
Моля за разяснения. Благодаря предварително
----------------------------------
Текстът на точката:
ПП Задавайки въпрос от страницата на тази тема се оказа, че съм отворила нова. Тя е заключена от админ без да я премести въпроса тук. Тъй като го преместих, моля тя да бъде изтрита.
Привет,
съжалявам за забавянето с отговора.
Тук идеята е да се разработи стратегията и да се заложат целите.
Крайна дата за предаване на Първото домашно е променена на 07.04.2015.
Поздрави!
Здравейте,
Тъй като едва тази седмица се включвам онлайн към курса, въпросът ми е дали има възможност за по-късно предаване на домашното за по-късно регистрираните или просто губя точките за предадено в срок домашно?
При всички положения трябва да се правят домашните, тъй като курсовия проект представлява сбора от домашните.
Здравейте,
искам да попитам какви данни трябва да заложим в таблицата, когато сайта все още се изгражда и не е пуснат?
Няма какво да дадеш, освен нули. Целта на меренето в началото е да се види прогреса.
Ще напредваме от нула. :)
Да, слагаме нули в този случай
Webmaster tools-a файла който трябваше да се ъплодне /или по - правилно страницата/ е на мястото си ... но когато дам верификация ми казва "Удостоверяващият ви файл е празен" .
Когато вляза във въпросната страница е бяла, няма нищичко на нея, така ли трябва да е ?
Google Analytics преди 4-5 часа добавихме кода, но и той не е инсталирано... Колко време е необходимо за това ?
Кода е сложен с тамплейт който го слага във всяка страница .
Благодаря предварително ! :)
Привет,
успя ли да се справиш?
Ако не - дай тук адреса на верификационния файл или на лични.
За GA - зареди сайта и зареди отчета Real Time - трябва да имаш данни
Оправих се, верифицирах го с GA/кода ми го прие след 24 часа/
За съжаление обаче може да се наложи да верифицирам с нещо друго не ми дава да си избера s www. или без .
Един въпрос за Google AdWords - как се избира страна /при регистрацията/ за да позволява глобални проверки.
С избор на локацията /България/ предоставя ли избор на ключови думи за други региони или глобално?
Тези детайли най-добре да се уточнят по време на лекцията за AdWords.
Здравейте,
Бихте ли ми дали информация защо при мен в Google Analytics излизат само 4 канала (Referral, Organic Search, Direct,S ocial) и по какъв начин мога да добавя останалите 3? Сайтът ми е на платформата OpenCart.
Благодаря предварително!
Имаш ли посещения от други канали?
При мен няма платени и по мейл посещения и също ги няма в доклада. Мисля, че не се показват нулеви канали.
Използвала съм платени реклами чрез Google Adwords от които имам посещения, но въпреки това "Платен трафик" не ми излиза. Може би трябва някаква допълнителна настройка?
Нямам опит с AdWords, но след като потърсих в Google, разбирам, че трябва да се свържат Google Analytics i Adwords. Виж повече на този линк.
Предполагам след това вече ще ти се показват желаните данни.
Здравейте, искам да попитам относно начина на проверка на домашното. Мисълта ми идеята е както при "Основи на програмирането" всеки един трябва да провери 3 домашни или тук системата е различни, поради спецификата на курса ?
До колкото разбрах от наличната информация домашните ще бъдат оценявани от лекторите.
Привет,
да, спецификата на курса не позволява проверка от други курсисти.
Здравейте,
имам въпрос относно Домашно "Подготовка към проекта".
"На изхода от това домашно трябва да получите 2 файла:
Здравей
Този .doc файл с Описание на проекта, ти сам трябва да го създадеш и да попълниш там данните, които се искат в условието на домашното
Какъв трябва да е шаблонът за таблицата? При мен "i. виж шаблонна таблица" не е кликаем линк.
Това което пише като информация в Гугъл аналитикс (или поне това което аз прочетох) е че е добре да е на всички страници които искаш да се следят. Следователно на колкото повече страници, толкова по добре. В Гугъл доста добре е обяснено и на български и на английски, ако имаш време може да си прочетеш цялата информация. Надявам се да съм била полезна.
За да ти я следи, трябва на съответната страница да имаш кода за следене. Ще следи страниците с код, другите няма как.
Ако имаш общи части на страниците, слагаш го там.
Кодът на GA трябва да се слага на всяка една страница.