Loading...
Petya avatar Petya 2461 Точки

Приемен изпит: 10, 11, 12 и 14 април

Здравейте, вече имаме конкретни дати за приемния изпит. Той ще се проведе на 10, 11, 12 и 14 април. Ще има по два изпита на ден: от 9:30-15:30ч и от 16-22ч. Утре, 27 март, в 17:00 часа ще пуснем записване за час и дата за явяване на изпита (и ще можете да се запишете, както присъствените студенти избираха групи за занятия за подготвителното ниво). Записването става САМО чрез нашия сайт. Повече информация ТУК. Успех на всички!

Тагове:
39
Programming Basics
Stani avatar Stani 32 Точки

Здравейте,

И аз имам един въпрос - пише ли някъде къде си се записал (защото не получих потвърждаване по мейл или пък някъде по сайта да излезне като информация)?

0
Stani avatar Stani 32 Точки

Открих го :}

https://softuni.bg/trainings/coursesinstances/details/2

1
ViValDam avatar ViValDam 15 Точки

На мен ми пристигна ,потвърждение при лог ин 

0
Anita avatar Anita 360 Точки

Супер изненада !!! Изпита се  оказа по-рано от колкото всички очакваха. Всъщност това е първото изпитание а именно да ти кажат един срок и после да го скъсят два пъти :) Така е и в реалния живот нищо не е така както е планирано всичко е динамично. Сроковете най-вече и в повечето случай е " За вчера ". Оцеляват не най-умните а тези които могат да се адаптират към новите условия и срокове. Не се панирайте, така или иначе ако човек е полагал усилия всеки ден и е решавал задачи и не се е ограничавал само с тези от домашните ще се справи.... Реално е все тая на коя дата ще се запишете важното да ви е удобно и комфортно за работа.. Някой са по-работоспособни рано сутрин други вечер или дори през нощта..... ВАЖНОТО  е спокойствието по време на изпита... паниката не е помогнала на никой ;-) Ако човек е спокоен може да даде най-доброто от себе си....

Един съвет отделете си 1-2 дни за да си подготвите помощните материали, за предпочитане си качете решени задачи от домашните или от други подобни изпити в Pastebin и Github...., както и списък с полезни линкове които да ползвате по време на изпита Така ще ви бъдат винаги под ръка.... Не е необходимо да знаете абсолютно всичко важното е да е достатъчно и още по-важното е да можете бързо да намирате това което не знаете в Google....  Ако имате поне малко идея как да стане нещо винаги ще се намери и начина ( code) с които да се реализира...

Успех на всички ! 

6
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Здравейте, 

Как стоят нещата при хората със статут "наблюдател"? Задължително ли е да се явяваме на изпита? Ако да - предполагам се заплаща, може ли повече детайли?

Поздрави!

0
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки

Наблюдателите не могат да се явяват на изпити за сертификати. Ето тук има таблица с разликите.

1
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Да, и аз бях останал с такова впечатление, но ми изскочи съобщение да си избера група за изпита. Значи просто ще го игнорирам.

0
VelizarValkov avatar VelizarValkov 35 Точки

Тъй като това е входен изпит за да се запишеш в университета е нормално да излезе съобщение до всички потребители. Все пак може да си решил да се запишеш онлайн или присъствено, ако го игнорираш ще останеш просто наблюдател.

1
externo avatar externo 119 Точки

Смятате ли, че е добра идеята, ако някой предаде задачите по-рано от 6-те часа да получи бонус точки за това?

-6
dentia avatar dentia 362 Точки

Съвсем не. Особено ако става дума просто за предаване. Ако предаде 500/500 преди 6тия час - ОК, ама произволно добавяне на точки не ми се струва логично.

0
externo avatar externo 119 Точки

точно това имах предвид, а не произволно - само при пълен брой точки!

който е идвал на състезанията по логически пъзели и судоку знае!

-5
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

Аз лично не виждам смисъл за този конкретен изпит.

Но имам контра-предложение laughing- за тези, които се чувстват гурута (понеже те би трябвало да успеят да предадат всичко вярно за по-малко време) , да има бутонче "Аз съм гуру" и като го цъкнат, системата да им даде 10 задачи за 3 часа, и ако не решат поне 9 от тях правилно, да изкарат 0 точки автоматично cool

В крайна сметка този изпит не е критерий колко си добър, щото е съвсем първоначален.

9
BoYaN avatar BoYaN 336 Точки

Здравейте,

вчера, като се появи тази тема, се въздържах да коментирам, но днес опасенията ми се потвърдиха.

В началото на курса беше споменато, че онлайн обучението не е препоръчително ако искаш да се развиваш в тази област и един вид просто го има да се даде шанс на тези, които имат мерак да се пробват. Предполага се че онлайн обучаващите се, ходят на работа от понеделник до петък, някои и в събота и/или неделя, както и че повечето са от провинцията.

Сега този шанс е сведен до един ден 12 Април и то на принципа по-бързия печели, останалите да пробват следващия тираж. Ако трябва да пътуваш, да кажем повече от 300км (приблизително 3 часа на първокласен път) до София и допълнително в града имаш около половин до 1 час път, за да можеш да явиш и да се прибереш в рамките на деня, трябва да тръгнеш най-късно в 5 сутринта. Макар че имам кола не бих пътувал 4+4 часа и да съм на изпит още 6, поради основателни причини, затова бих предпочел да ползвам междуградски превоз. За съжаление аз съм от Хасково и най-ранния автобус тръгва в 5:40 и пристига около 9 с доста късмет бих могъл да стигна на време, но както и предполагах, местата в сутрешната група в събота се заеха. Доколкото разбрах няма да има и други дати, така че единствения вариант ми остава да се запиша във вечерната група и да го мисля после как ще се прибирам, все пак това си е лично мой проблем и просто искам да го споделя за да разберете и как стоят нещата от гледната точка на онлайн студентите (предполагам че не само аз съм в подобно положение) и евентуално да го имате в предвид при определянето на дати за следващите изпити.

Както споменах това си е мой проблем и не искам да го приемате като оплакване. Благодарен съм на целия екип на СофтУни, за всичко което правят за нас и искам да Ви предложа нещо конкретно като решение на този проблем. Много добър вариант ще е да се добави поле в профила, където да се отбележи освен къде работиш, кога би било най-удобно да се явиш за изпит и съботите и неделите да се резервират за тези хора. Примерно се пуска записване за тези дни само за групата студенти които са посочили уикенда като предпочитан и след няколко дни да се отвори записването за тези дни и за останалите, с цел да се допълни групата и да не остават празни места.

Поздрави и Успех на всички

4
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Не виждам защо това трябва да се прави на въпрос. Всеки университет дава дата за изпит и това е. Като го пропуснеш, еми сори, идваш другата година. Тук не е по-различно. Пък и тук нещата се по-сериозни, за изпита се правят задачи специално за него и това изисква време. На няколко пъти беше казано, че датата на някои ще е удобна, на някой не, това е. Всеки да си прави сметката. Няма как на всеки да е ок. В началото със сигурност ще си е така и няма да има различни дати за изпитите. Но ще кажа нещо свързано и с идеята ти. Може да се направи така, когато идва изпит всеки да оказва, кога му е удобно и най-големият процент да е датата за изпита. Пак казвам, за сега няма как да има няколко дати, заради задачите, заради преподавателите/асистентите и още неща, които бяха изредени в първите дни/ откриването и представянето на университета.

4
BoYaN avatar BoYaN 336 Точки

Не исках да пускам коментар, защото бях сигурен, че ще се почне "Ако искаш нещо, ще намериш начин" и т.н. Това си е мой проблем и аз ще си търся решение. Идеята ми беше да споделя впечатление и да предложа решение, което ми се струва, че е удачно, няма да е много трудно да се реализира и ще улесни доста хора.

Ще Ви помоля да не ми изказвате съжаление от сорта "еми сори, идваш другата година" , защото съм наясно. Както и разбиирам, че дори да се направи нещо подобно, то няма да се отнася за тези дати.

2

Защо не нощуваш някъде в София ?

Може би даже,  ще се намери някой колега, да те покани при себе си .

2

Бихте ли ,пуснали линкове към допълнителният софтуер,( Освен Вижуал Студио) който трябва да имаме зареден на компютрите , за изпита, че съм пропуснала информацията , а нямам време да гледам отново цялото първо видео. 

Предварително благодаря !

1

Още един въпрос. 

Колко време преди изпита можем / трябва да заемем местата в залата ?

Все пак трябва да има време за настройка и за указания .

6 те часа са задачите , само - предполагам ?

0
LenaB avatar LenaB 112 Точки

По-напред отговориха, че е добре да се дойде около половин час предварително.

1
beBoss avatar beBoss 507 Точки

Ами определено е безотговорно да отидеш в последния момент. Винаги, не само за изпит е по-добре да си там и да изчакаш от колкото да закъснешш и с една секунда. Изключение прави ако нещо инцидентно се случи, но... да не се случват такива неща.

2
Aluin avatar Aluin 76 Точки

По-добре поне половин час по рано, определено :)

За първия си изпит в Телерик Академията понеже ме докараха с кола и пристигнах в последния момент, направо си закъснях .. Беше голям стрес, трябваше директно от вратата да започна да решавам задачи.. Местата вече бяха позапълнени и аз седнах точно до вратата. И докато си сетна лаптопа и се наместя, другите сигурно бяха решили първата задача.. Та не беше много приятно.. :D

Понеже сега за първи път ще ходя до СофтУнито се надявам транспорта да не ме подведе и ще си тръгна колкото се може по рано, да не се повтарят такива сценарии.. :)

0

Аз всъщност искам да дойда възможно най-рано , не възможно най-късно smile- малко да свикна с обстановката , да се поогледам наоколо wink .

Аз съм в понеделник вечерта от 4 , а нали преди това има друг изпит ! Да не стане блъсканица surprised .

Ако дойда към 2 часа - добре ли е ? Доколкото дочух има и барче .

А по въпроса, за допълнителният софтуер , никой не отговори , този който трябвало да си заредим на компютрите за изпита - кой е той и откъде да го заредя ?

Да си нося ли ЛАН кабел ? Или си имате в залата ? Или все още само безжичен интернет има ?

Да не мъкна тогава и кабел .

0
pavel1 avatar pavel1 9 Точки

Не мисля, че би ти трябвал някакъв друг софтуер освен Visual Studio, калкулатор и браузър.Лист и химикалка, но те не се броят за софтуер ;) Мисля, че си се пренавила, а това най-често прави лоша услуга, не само на изпит, а навсякъде. Keep calm му е майката :D

0

Модераторката  спомена по напред в тази тема за някакъв софтуер ,който трябва да си заредим на компютрите и че Наков казвал кой е в уводната лекция ,затова питам - да не се наложи да го зареждам по време на изпита .

Иначе , ще пристигна предният ден от Австрия и не искам до вляза в последните 5 минути в непознато място - аз даже този квартал не го знам къде е , въпреки  ,че съм от София или бях  по точно от София  smile защото тя вече се  е превърнала  в някаква  друга София .

Иначе от изпита изобщо не ме е страх - аз съм държала наистина много, ама много изпити през живота си.

Пък и поправителният е само след 2 месеца smile!

1
Aluin avatar Aluin 76 Точки

Да, най-вероятно говориш за Anticheat програмката.. Сигурно скоро ще се разбере и за нея откъде да я вземем. Аз имам тази телерикската, която ми беше пратена като линк в информативен имейл за изпита.. Инсталира се за секунди и трябва само да се изключи антивирусната, ако съответно имаш.. Това е.. :) А на изпита ще има и асистенти, те ще помагат с интернета, кабели и прочие.. Всичко ще е наред! :)

0
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Няколко въпроса, които ми хрумнаха сега и може да са отговорени:

1. Може ли да се публикува списък с имената на хората за всеки изпит, и всеки да си отметне сам дали може/иска да ползва лаптоп? Като се знае и броят на стационарните машини в зала Балистик, ще се намалят изненади тип "къде да седна". Аз имам някакъв лаптоп, но със сигурност няма да работи със скоростта на компютрите в залата, нито ми е удобен като размер на екрана, клавиатура...
2. Може ли да се ползват ЮСБ портовете на стационарните компютри за флашки, въобще какви рестрикции има на тях?
3. Може би дори е възможно да се осигури терминален достъп до някой компютър в извънучебно време, за да посвикнем?  

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Имам един мисля важен въпрос: ще има ли компютри за всички, които нямат собствени и СА ГО ОТБЕЛЯЗАЛИ в профила си? Надявам се, тази опция при регистрацията на потребителите е взета под особено внимание, защото аз нямам лаптоп и трудно мога да си осигуря...

3
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

Не само профила, трябва да се вземе под внимание и дори да имаме лаптоп пак да ни осигурят компютър. Аз имам лаптоп, но няма да мога да го взема. Понеже родителите ми работят на него...

0
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

"Имам лаптоп" означава "притежавам лаптоп, който мога да нося навсякъде по всяко време". Няма защо да разводняваме понятията. Аз също имам лаптоп, който обаче не се вписва съвсем в понятието "девелъпърски". Затова предложих да се оповести открит списък с имена за всяка дата и час, в него хората, които на 100% ще носят лаптоп, да се отметнат. Знаейки броя на компютрите в залата, ще може да си направим сметка.

Освен това, сега разгледах профила си и не мога да видя какво съм отбелязал за лаптоп, нито дори в редакционен режим. Възможно е както някои хора вече да притежават лаптопи, така и други да не притежават повече. Не искам да създавам паника, но по-добре сега, отколкото на изпита.

0
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

"Имам лаптоп" може да означава, че ще го нося. Но представи си тръгвам, и гледам не иска да се включи, изгоряло е нещо... какво правим? ... За това трябва да имат компютри ...

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.