Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Здравей, гледам в момента задачите които си дал. За втора задача не, че не си работи но само като предложение го давам. Вместо да сплитваш думите първо в масив и после от масива да ги наливаш в листа, може директно от Стринга да ги ги запишеш с forech в листа
for (String string : inputString.split(" ")) {
list.add(string);
}
За задача 4 има малък бъг, когато числата са примерно 1,2,3 или 1,2,3,4 или 1,2,3,4,5, също при подадени 1,1,2 винаги разпечатва последното. При 1,1,2,3 работи коректно. Според мен проблема идва от този цикъл
for (int index1 = 0; index1 < list.size()-1; index1++ ), понеже с на индекс 1 и индекс 2 си им задал да са -1 и в случая горе не проверява последното. Ако го напишеш цикъла с индекс1 така:
for (int index1 = 0; index1 < list.size(); index1++ ) - мисля че работи коректно.
За задача 5 не разбрах защо са двата if-a преди while:
if (list.size() == 1)
if (list.size() == 2)
Програмата работи коректно и без тях до колкото тествах
За 6та задача, което тествах работи ОК, като препоръка само може да тестваш "Дженерици" (Шаблонни класове (generics)) от книгата на Наков - http://www.introprogramming.info/intro-java-book/read-online/glava16-lineini-strukturi-ot-danni/
Така ще си спестиш кастване при дадени условия
За задача 8, само като информация, гледам че на 63 ред, първо използваш peek() след което на селдващия ред изпозлваш remove(). При такива ситуации може да изпозлваш направо poll() което прави и двете неща едновременно, извиква ти елемента и го премахва в същото време.
Ето така например
int[] array;
while ((array = queue.poll()) != null) {
П.П. Сега се сетих за задача 6 - ReversedList. Може вместо ти да пресъздаваш масив с двоен размер, да използваш ArrayList. Предвид, че не е посочено изрично в условието да се изпозлва масив, според мен не би трябвало да имапроблем да го изпозлваш наг отово. Като така си спестяваш писане, за да проверяваш дали се е препълнил и да създаваш нов и да го копираш.
Поздрави
Христо
Не съм гледал как колегата е решил задачата, но сигурен ли си, че имаш предвид това, което каза?
Говоряз а тази част "Вместо да сплитваш думите първо в масив и после от масива да ги наливаш в листа, може директно от Стринга да ги ги запишеш с forech в листа"
Кодът, който си дал по-долу прави същото. Минава през всеки едни стрингов елемент от динамично направен масив, който split() методът връща в условието на foreach-а.
---
За последната част от коментара ти - безсмислено е да си правиш лист, като отдолу ползваш отново Лист :)
В домашното е написано така:
String inputString = input.nextLine();
String[] words = inputString.split(" ");
for (int i=0; i< words.length; i++) {
list.add(words[i]);
}
От стринга inputString ги прехвърля в масив String[] words, след което обхожда масива и ги добавя към листа. За това съм писал от първоначалния стринг директно да ги добавя към листа, не да изпозлва допълнителен масив.
for (String string : inputString.split(" ")) {
list.add(string);
}
"За последната част от коментара ти - безсмислено е да си правиш лист, като отдолу ползваш отново Лист :)" - за това не те разбрах какво имаш предвид