[Exam Problems] JavaScript Basics - Problem {3} - Biggest Table Row (29 July 2014)
Здравейте,
Искам да помоля да погледнете кода ми на задачата от изпита на 29.07. Гърми на половината тестове, защото по някаква, неизвестна за мен причина, пресмята грешно- парсва числата за сумиране правилно, но пресмята сумата грешно. Половината тестове, обаче ги минава. Ще съм ви благодарна, ако ми посочите грешката. На тестът, който съм сложила в кода ми дава сумата с две повече, отколкото трябва, а когато пусна през дебъгера виждам, че когато извършва предишните пресмятания (преди да стигне до най-голямата сума), когато събира десетичните числа вместо, примерно да получи нещо.13, получава нещо. 129999999999999999999, въпреки че събираемите са си закръглени до втори знак след запетаята.
Ето кода
Благодаря!
Mod Edit: Обърни внимание на именуване на теми във форума спрямо Правилата: виж т. 9.
Вярно, че имам 100 точки :) За сумата схванах къде е грешката, но честно казано по т.2- с парсването- не разбрах концепцията. Нали 36.10 и 36.1 е едно и също, защо това се отразява на аритметичната операция? Можеш ли да ми обясниш по-подробно?
На аритметичната операция не се отразява, но в условието е казано да се принтне числото в същия вид както е подадено във входа - т.е. 36.10 трябва да се приртне като 36.10, а не като 36.1. Тоест проблема е само в output-а.
Това е