[Homework] PHP Basics - Arrays, Strings, Objects - November 2014
Здравейте, колеги! Виждам, че към php курса имате голям интерес и решавате задачите доста рано. Преди да са ни дали домашните даже... :D Явно причината е натрупаният опит от предишните курсове. Най-интересните задачи до сега са от тази лекция (според мен) и с удоволствие ги реших. Нека ги изкоментираме. :)
Условията са малко улеснени, но пак си иска доста мислене. Примерно задачата да преобразуваме html линк във форумен такъв си е лесна, понеже <a> таговете по условие са добре форматирани и без излишни неща. Не ми се мисли какво щях да правя, ако трябваше да преобразуваме нещо от сорта на
<a href= link" id='ss'></a>
:D
Много стилни решения. Бива те с regex-ите! Браво! И не инициализирай масивите с array(), а с []! :D
Благодаря за regex-ите - постепенно започва да ми просветлява как да работя с тях, но има още доста какво да се желае . Специално за регекса на 06-URLReplacer си помогнах с ТОЗИ от нета, който преправих за моите нужди, с доста пълно обяснение е кое какво е и е полезно да се разгледа /дори и да не се ползва/
Хм..., за инициализацията на празен масив, не видях някъде да е казано, че не трябва/не може да се ползва array()... Има ли причина да не се прави така?
Между другото - за сортиране на асоциативни/многомерни масиви има една много хубава функция /която използвам в 07-Seminar Generator/ array_multisort() /по-конкретно разгледайте Example #3 Sorting database results/.
Бях я виждал тази функция, но кой да се сети...
По-добре е да ползваш [] (новият синтаксис), защото старият е просто функция. Извикването на функция е бавна операция, колкото и да звучи глупаво. Просто оптимизация, иначе не е проблем. Същото важи и за javascript. Докато можеш да оптимираш кода, защо да не го правиш? :P
Благодаря за линка! Доста добре е обяснено. :)
Благодаря и аз за масивите :)
Ето и от мен Homework-PHP_ArrayStringObject без задачата със звездичка.Нещо не мога да се впиша във сроковете...