Студентски кредити за СофтУни студенти
За всички бъдещи и настоящи студенти в СофтУни договорихме студентски кредити: https://softuni.bg/news/SGExpressbank-student-loan.
Накратко: теглите кредит за храна, квартира и обучителни такси, на 7.9% лихва, с гратисен период 1 година, връщате по 50-60 лв. на месец първата година и по 220 лв. месечно в следващите 4 години.
Изисква се да имате добър успех в СофтУни и да сте преминали приемния изпит успешно.
Аз изтеглих преди около половин година - лесно стана процедурата тогава, защото консултантката беше добра (за съжаление вече не работи там), имам поръчител, за около 2-3 седмици след кандидатстването стана всичко.
За да дам обаче пълен фийдбек ще изкажа и някои негативни неща - също преди време кандидатствах за втори транш, но ми беше отказано. Причината беше в закъснели 15лв. за погасяване, нещо, което бях изпуснал поради заетостта си - не бях предупреден, защото СМС банкирането и notification-ите мистериозно не ми бяха активирани въпреки че бях заявил, нямах и разпределен консултант, който да ми каже - съответно когато вече имах такъв ми беше звъннато и още на същия ден отидох да внеса символичната сума. Втори кредит обаче ми беше отказан, защото по техните виждания не съм коректен платец и правело лошо впечатление (вмъквам, че поръчителя ми има теглени кредити на друго място с изрядна няколко годишна история на плащанията, но уви никой не би проверил това). Имало обаче начин все пак да ми бъде отпуснато и бях "притискан" да намеря втори поръчител, нещо, което нямам никакво намерение да правя.
Онзи ден получих плащане по сметката и исках да изтегля парите. Отидох и ми казаха, че нямам вписани пълни лични данни. Не знам как е възможно това при положение, че предишните 10 пъти нямах проблем.
Таа, to sum up и за да не пиша още 100 реда:
- Условия, възможности - *****
- Отношение към клиентите - ***
- Времева организираност - *****
- Централизираност на информационните системи и организираност на цялостната дейност - **
- Компетентност на служителите - ****