[Teamwork] PHP Basics Ноември 2014 - Споделяне на проектите
Здравейте,
отварям тема за да споделим екипните си проекти от PHP Basics Ноември 2014.
Ние сме отбор "NOTRE DAME" и направихме блог базиран на php framework-а LARAVEL
Линк към блога: http://easypress.ipapazov.com/
Source code: EasyPress @ GitHub
Съотборници: ipapazov, a.angelov, nelly.m.mincheva, martin_varbanov, alexxokey
Специални благодарности на Ивайло Папазов /ipapazov/ - човека, който ни убеди да работим с Laravel и помогна на всички максимално леко да навлезем в нещата!
Лично за мен до момента това беше най-полезния проект, от участието в който съм страшно доволен. За една седмица научихме страшно много неща, които ще са ни от полза при работа с подобни технологии.
И нашият проект е чист PHP без frameworks. Първият код, който написах беше едва във вторник, защото преди това разучавах кода на Марио Пешев. Направо си се бях настроил преди 2 дена за тотален fail на този проект. А и както единия колега на защитата каза "Никола направи 95% от проекта" беше доста тегаво сам. Тъкмо свикнах и започнах да добавям все повече функционалности и то времето свърши. Изобщо нямаше време за някакво по-нормално стилизиране и JS.
Никола, аз разгледах в гитхъб снощи и видях, че само ти си къмитвал. Поздравления за това, че си се справил!
Честно казано недоумявам как дори при присъствените студенти /ако не се лъжа ти си присъствено/ се получава така, че хората се записват за проект и след това не вземат участие в него... Аз ако нямам възможност да участвам не се записвам, както направих на JS-а... Несериозно е просто...
По отношение на ползването на фреймуърк - малко е тегаво да се разбере всичко за такова кратко време и със сигурност ако нямаше в екипа ни човек, който да познава MVC модела и да е работил с подобна технология, нямаше да се захванем да го правим така. Наистина фреймуърка спестява доста писане, кодът е много по-добре структуриран, подреден и лесно разбираем.
Михайлов и вашия проект се е получил много добре! :)
@ a.angelov аз съм присъствено и съм Ниво 2 и до момента е имало само един проект (JS Basics) на който сме работили всички.
Анатоли, то и това го има, че трябва малко време за да се разбере как работи кода. Аз гледах лекцията на Марио Пешев и по неговия модел направих форума и в началото ми трябваше време докато успея да вникна в него. Вярно, сега вече ми е лесно, но двамата ми съотборници не успяха за толкова кратно време да разберат и те кода. Както казах по-рано най-трудното в този проект се оказа краткото време за него.
По отношение на времето за проектите в анкетата за курса, като предложение написах ако е възможно записването за проектите да бъде пускано една седмица преди започване на съответния курс и разпределението на отборите да става още в първия ден.
Ако имаме повече време само ще е от полза да разберем материята и да направим по-качествени проекти. Това важи особено за следващите курсове, които мисля, ще са доста по-сложни от тези, които досега минахме...
ПС. RoYaL - и все пак странно ми е такова поведение /разбира се изключвам случаите, в които това е по обективни причини, на всеки се случва/ :)
Съгласен съм, че е по-добре записването и разпределението на отборите да е по-рано. Колкото повече време имаме със съотборниците, толкова по-добре. Аз примерно вчера през деня успях да направя доста визуални проемени по форума, за които така и не ми остана време преди това. И jquery запознах да добавям. Този проект си беше последните 3 курса на едно :)