[Exam] JavaScript Basics - Поправителен изпит - 09.01.2015 - Впечатления и решения
Здравейте, колеги!
Мина и поправката по скандалния жабаскрипт! Аз също не очаквах толкова много хора... залата беше пълна!
01.The Teteven Trip: Много лесна задача, аз също се водех по коментара, без да чета условието.
02.Parachute: И при нея нямаше нищо особено... Просто трябваше да се досетим, че не е задължително парашутиста да започва от нулевия ред и че вятъра не му влияе на стартовата позиция.
03.Use Your Chains Buddy: Решението ми за нея е с най-малко редове код. Лесна като първата!
04.All That Luggage: Проблемната! Отне ми сигурно над 2 часа да си играя за 10 точки. Лесно беше да открия проблема, че принтирам true/false като стринг. Но последния тест си гърмеше винаги! Прочетох условието буква по буква поне 10 пъти, за да видя какво пропускам. Накрая реших да чийтна. Дойде ми на ум, че може да имаме luggage с едно име по няколко пъти. Направих проверка дали luggage със същото име вече съществува и ако съществува, предизвиквам грешка - хоп последните 2 теста гръмнаха с runtime error. Обаче без тази проверка само единия гърми. От тук стигнах до решението, че ако имаме luggage с isFragile = true, значи трябва да ги обединим като просто съберем техния weight. Вече бях готов да агресирам и да си тръгна, но реших да преправя решението си. След като го започнах, Николов попита дали са правили промени в тестовете - погледнах и се изумих колко верни решения имах и още кога съм бил изкарал 100 точки. Не успях да разбера дали съм прав за това isFragile...
Аз въобще нямам оценка там.
От няколко часа са въведени резултатите от поправките. Преди малко ъпдейтнаха класирането и общите точки за курса по PHP. Може би за другите курсове още не са го направили.
Понеже скоро започваме 2-ро Ниво бързат да ъпдейтнат резултатите и да приключат 1-ва Ниво, така че да може да пуснат плащането за 2-ро.