[Homework] OOP - Defining classes - 2 задача
Привет, колеги! Имам следния проблем: направил съм двата класа, Laptop и Battery. Всичко работи много добре, освен големия ми проблем- как да вкарам Input за батерията? Ако пробвам със стринг- веднага скача проблем "Can not convert from string to Battery". Ето линк към решението ми. Извинявам се за ужасния миш-маш стил- четох от много места и пробвах, но нищо не сработи.
Батерията ти няма ToString() ?
трябва да override-неш tostring метода на класа Battery и би трябвало да стане. Не мога да го тествам в момента от телефона :)
Да попитам в такъв случай - трябва ли на самия клас Battery да правя override за ToString()?
Аз си вадя нужната информация и я форматирам в ToString() за класа Laptop, никъде не предвиждам батерията да може сама да бъде принтирана.
Ами зависи какво искаш - винаги можеш в класа лаптоп да извикаш всяко едно пропърти на батерията и да го принтираш. После ако имаш друг клас, който иска да принтира батерията - трябва да нарпавиш същото. :) Не е добра идея според мен. Рядко класовете имат нужда от това да се принтират, обикновено им е друга работата, но ако са свързани с презентационна част, доста работа ще си създадеш ако искаш от няколко места да ги принтираш.