Поредност на лекциите и продължителност
Здравейте,
за първи път карам подобен курс (онлайн) и честно казано съм малко объркана от поредността на лекциите и от изисквания в домашните за използане на знания, които още не са придобити. Аз ли се бъркам или курса е за начинаещи, което нямат познания по HTML/CSS и ако е така защо след второто домашно се усещам хвърлена в дълбокото, без спасителен пояс?
Ще обясня какво имам предвид - лекциите на първия такъв курс са били подредени по друг начин, първо се минава HTML-a, а след това CSS, което според мен е по-правилно и по-удобно за възприемане. В сегашният курс постоянно се изисква да се ползват неща, за които не е обяснено в лекциите до тук, а са в бъдещите такива, като например CSS позиционирането (което не знам как се ползва, кога се ползва и т.н., та трябваше да гледам минали домашни, за да разбера, че ми трябва).
Вярно, че информацията я има и тук и в интернет, всеки може да потърси, да намери, да пробва и т.н., но нали идеята е да ни се преподава парче по парче, за да научим правилно нещата, а не да губим време (което не винаги го имаме) и да търсим от различни източници кое как се прави и няма гаранция, че това е правилния начин. От лекцията разбирам нещата, почна ли да правя домашните и се оказва, че те са свързани 10% с тази лекция и другите 90% със знания, които ще придобием впоследствие.
Другото, което ми направи впечатление е, че в началото лекциите са били с по-голяма продължителност, а сега са посъкратени доста, което ме кара да мисля, че се изпуска информация или примери, които за хората обучаващи се онлайн са полезни, защото нямат възможност след лекциите да се консултират с асистенти от академията.
Да безплатно ми е и е нормално да има проблеми, но не ми е полезно, обърква ме, на моменти ме отчайва и започвам да се чудя при мен ли е проблема или в програмата. Между другото проверих три домашни от HTML основи и си личеше, че хората са начинаещи и за първи път ползват HTML и въпреки, че беше лесно пак не бяха се справили добре и имаха пропуски. В такъв случай какво ще стане при следващите домашни, където изведнъж нивото се качва рязко - напълно ще се откажат или ще копират от някъде, защото заданията определено не са за хора без познания сега навлизащи в материята и не могат да бъдат направени със знанията придобити от лекциите, а си трябва сериозно надграждане.
Като цяло материалът е лек. Основният проблем според мен е училищната работа, която едва не ме уби преди няколко месеца. Цял ден съм работил по определени задължения. И, като напомняне, имахме допълнително време за курса, което прави ситуацията много по-лоша за вас.