[Useful Info] JavaScript - особености на езика / Judge системата
Здравейте колеги!
Искам да предопредя всички които ще се явяват на JavaScript изпита да внимават кога и къде слагат точка и запетая. Аз съм много стриктен по тези неща и навсякъде слагах точка и запетая,докато не разбрах че Judge не го приема толкова добре. Както сигурно някои от вас знаят в Judge, когато сложиш накрая на функцията точка и запетая "Function solve () {};" дори задачата да ти е вярна ти дава 0/100 . Та просто функцията не трябва да е с затваряща точка и запетая накрая за да ти я прочете както трябва системата.
Пиша тази тема за да помогна на такива като мен, които сигурно са се бъхтили много време над този проблем и все още се чудят как и защо?!
Успех на изпита !
Променям темата по предложението на колегата, вижда ми се добре решение да се поразшири.
Пишете в тази тема неща за JavaScript, които са ви учудили, странности на езика и т.н.
Твоят изход на конзолата не е сигурен, гледал ли си в браузър какво изкарва при този тест? Дай код да видим какво може да не е наред. В 99% от случаите грешката не е в Judge системата.
Да от това е било, оказа, че сорт функцията дава различен резултат в много специфична ситуация, а на конзолата няма разлика. Оправих го с localeCompare.
Да, при сравняване на стрингове силно препоръчително е да се ползва тази функция вместо обикновените оператори за сравнение.