[Exam Problems] PHP - Problem {2} - Future Dates
Здравейте!
Имам проблем с втора задача от този изпит.
Проблемът е от типа "judge, ти нормален ли си?!". Кофтито на тези проблеми е, че въпросът в последствие се обръща към неговия автор, но както и да е. : ))
Идеята е, че получавам отговори, които са идентични с очакваните (след 3-4 опит с judge, не издържах и си изтеглих тестовете). Но системата ми дава 12 точки, а всичко останало е Runtime греди.
Предполагам, че някъде бъркам доста ламерски, но в момента не мога да си открия грешката. И още по-странно е, че аз получавам верни отговори.
Ще се радвам на малко странична помощ.
Ето моя код.
В регекса слагаш някакви ограничения за датите, които не са правилни. Никъде в условието не е казано, че датите ще са в даден интервал.
Прав си, така е.
Сега пробвах и друг "regex" и отново ми вади различни резултати. В първият тест си проличава, че ми вади един изход в "judge", а на мен в локалният хост ми вади различен изход.
Пробвах с "regex-a" в този код:
http://pastebin.com/Z233FXHt
Грешката ти е доста нелепа :) Погледни как достъпваш numbersString, имаш един излишен спейс накрая. Махнах го и даде 100.
Благодаря ти много Фил, че отдели време за да ми помогнеш да открия грешката си !
Същата грешка бях допуснал пак наскоро в някоя от задачите (един спейс повече в достъпването). Може би това става, понеже понякога взимам с var_export($_GET) данните от judge и след това ги копирам направо между кавичките в $_GET(' ...') на променливата.
Благодаря ти отново :).