[Exam Problems] КПК - Примерен изпит "Travel Agency"
Здравейте,
Захванах се да решавам изпита по КПК (Travel Agency). Проблемът е следния при мен всички тестове си минават успешно и дори показват правилен аутпут, но в Judge-а ми гърми още нулевият тест със следната грешка
"Unhandled Exception: System.FormatException: String was not recognized as a valid DateTime. at System.DateTimeParse.Parse(String s, DateTimeFormatInfo dtfi, DateTimeStyles styles) at TravelAgency.TicketCatalog.ParseCommand(String line, Int32 firstSpaceIndex) at TravelAgency.TicketCatalog.ExecuteCommand(String line) at TravelAgency.TicketAgencyApp.Main()
"
Вече няколко часа се мъча с нея, но не искам да отварям авторското решение, защото ми е интересно да разбера от къде се получава това... Снощи опитах да реша и един друг изпит, но отново същият проблем :/ Очевидно аз нещо бъркам
Ето линк към проекта в Гитхъб - Travel Agency
Благодаря предварително на отзовалите се.
Или още в Main() метода си глобализираш DateTime формата:
Да това беше проблема ... Напълно бях забравил, че Judge-a изискваше да се глобализира DateTime.
Благодаря :)
Хм, и при мен е това проблема, но не ми се получава да копирам в Main-a, това което @ a_rusenov е дал. Нали ТОВА се има предвид- да го сложа в мейн метода дословно?
@ Filkolev, можеш ли да ми обясниш по-подробно какво и къде точно трябва да се направи с ParseExact ?
Опитах и с " Thread.CurrentThread.CurrentCulture = CultureInfo.InvariantCulture;" в Main(), както е направено в авторкото решение, но все тази грешка си дава.
ParseExact() парсва дата от стринг, като му подаваш формата.
Аха, благодаря! След като мазах цяла вечер каквото намерих и не намерих в гугъл нещо взе, че сработи, но уви, не разбрах със сигурност какво Но ТОВА с парс екзакт го разбрах :)