[Exam Preparation] Advanced C# тема за обмяна на идеи и решения по задачите
Здравейте колеги,
Предположих че също като на мен, на всеки би му било интересно да види решения на задачите различни от неговите - затова отварям, тази тема - за обмен на идеи по задачите за за подготовка за изпита.
Това съм решила аз до момента, решенията дават 100 точки в judge, но определено биха могли да се оптимизират:
Advanced C# Exam Problems Practice
Exam Preparation Problems from Homeworks and Labs
Не може да е към резултата, защото се овърлапват ключовете по този начин. Няма как ключа веднъж да е затварящ и след това да е и отварящ. Имаш:
wrethtfjhdgfsgosho123goshoasghjmhgfbdvcgosho12gosho34gosho2.34gosho
123 + 12 + 2.34 = 137.34
Частен случай, в който имената на ключовете съвпадат.
Търси се регекс от тоя тип: ^([A-Za-z_]+)(?=\d).*(?<=\d)([A-Za-z_]+)$
и после още един такъв group1 + "(.*?)" + group2
сигурно може и един да се направи, ама аз си го направих с два.
П.П. Абе, що колор кодинга не бачка?
Разбрах, благодаря! Помислих си го след като написах поста, но бях загасил вече.
Аз се чудя след като по условие трябва да се мачват само числа с запетая защо трябва да се хващат и 123 и 12 ? Попринцип нямат десетична запетая .
И аз това се чудя. От къде на къде се хващат целите числа, като в условието изрично е упоменато, че са валидни само такива с точка за разделител?
"only floating-point numbers with dot as a separator are considered valid"
Ще дойдете вие на мойто, че авторите на задачите трябва първо да минават курс по езикознание и после да пишат условия...
Имах навремето един учител по математика, който отнемаше по една единица за правописна грешка в теоретичните задачи. Всички много му се дразнеха, но неговата теория беше, че колкото и добър математик да си, не може да учиш за инженер, ако не знаеш български език.
Със съжаление наблюдавам как в последните години българите стават все по-неграмотни и най-страшното е, че тази тенденция се насърчава и от езиковедите на БАН, които съставят речници и регулират правилата за правопис и правоговор. Не знам дали знаете, но "колежка", "докторка", "полицайка" и т.н. вече са книжовни форми защото липсата на форми в женски род за някои названия на професии носела сексистко послание. Така скоро ще махнем пълния член, ще спрем да слагаме запетайки и всякакви препинателни знаци и в учебниците по литература ще влязат за изучаване стихотворенията: "Тигре, тигре", "Радка - пиратка", "Рибна фиеста", "Баровец" и т.н.
И дано, като Плевнелиев и Наков осъществят мечтата си България да стане "силициевата долина" на Европа, поне да я напълнят с програмисти, който знаят как да напишат името си и на роден език не само на "1337".
Имаш право за доста неща, колега, но..
"... с програмисти, който знаят как да напишат ..."
И все пак, интересно ми е как са я решили останалите колеги, при условие че заданието не е коректно.
В условието пише ALL VALUES, в скобите е уточнено само кои са валидните с десетична запетая, а не че трябва да се търсят само те.
Много благодаря за пояснението, колега Задачата е направо приятна, след като човек знае какво се иска от него.
@ malkstor Аз още не съм програмист, така че ми е простено... а и смятам знаеш какво е разстоянието между i и j.
И имаш пълното право да подхождаш със сарказъм към мрънкането на хората за условията на задачите, но...
позволи ми да припомня как преди година и кусур група италиански учени щяха да срутят основите на съвременната наука точно заради една запетайка...
Някои от останалите идваме от "едни такива академии" дето ако им видиш условията на задачите .........
Техните условия на задачи приличаха на дефеницията за съвършения password: да изглежда така сякаш котка е спала върху клавиатурата и се е въртяла насън......
И при тук-таме някой леко двусмислен детайл в условията на здачите на СофтУни - задачите тук ни изглеждат съвършени :)