Оценяване на домашно
Здравейте. За пръв път оценявам домашно и въпросът ми е защо не мога да проверя дали програмата тръгва с Ctrl F5, като натисна нищо не се получава. Или домашната трябва да се проверява само на око?
Здравейте. За пръв път оценявам домашно и въпросът ми е защо не мога да проверя дали програмата тръгва с Ctrl F5, като натисна нищо не се получава. Или домашната трябва да се проверява само на око?
Здравей,
понеже проверяваш домашно за първи път, според мен трябва да знаеш, някои от следните неща:
1. Минимума за проверка са 3 домашни (т.е. може да провериш и 100, дори ще е добре за тебе, защото може да видиш как една задача може да се реши по много различни начини)
2. Когато ги проверяваш е хубаво да тестваш примерите, които са дадени в условието на домашното ( това е с цел да провериш дали е спазено условието и програмата работи коректно)
3. Когато оценяваш домашното имаш поле за коментар, там е хубаво да напишеш положителен отговор, ако ти е харесало или ако нещо не сработва може да напишеш на съответния колега къде точно му е грешката и какво му препоръчваш да прочете или да му дадеш дадено решение и т.н.(избягавай да пишеш коментари от типа "Цялото домашно ти е грешно и точка." или нещо подобно)
4. Всяко домашно трябва да се слага в Blank solution и е хубаво всеки добавен проект към него да се номерира с 01. Името на задачата. (това се прави с цел по-лесно да се проверяват домашните)
5. Трябва да знаеш, че когато проверяваш даден solution, много често се случва да не е Set-нат дадения код и когато търгваш да го компилираш се зарежда друга задача, а реално гледаш кода на следващата задача, което се прави с дясното и Set as project... за да компилираш кода, който гледаш
P.S. според мен е хубава практика, когато се дава отрицателна оценка за нещо да се обясни, защо се дава
Надявам се да ти е помагнала тази информация,
Поздрави,
Мерси за съветите. Много ще са ми от полза.