[QA Fundamentals] Може ли в един и същи TEST на Web Driver да се работи в два сайта
Здравейте, имам въпрос. Как да работя по автоматизация на един тест върху два сайта. Конкретно - става въпрос за "Забравена парола" в тест на login form. Когато ме пита къде да прати новата парола - пускам мейла от абв.бг и на долния ред слагам .get. Като изпълнява теста все пак влиза в АБВ, но ми дава следната грешка:
"org.openqa.selenium.remote.UnreachableBrowserException: Error communicating with the remote browser. It may have died.".
Как се процедира в този случай ? Правим още един нов тест ли ?
Пуснах в горния коментар :) Просто, ако някой може да намери тоя xpath...Ще съм много благодарен.
Здравей, работи перфектно. xpath-а ти е правилен. Едиственото нещо, което направих е, че обединих втория и третия тест, защото няма смисъл да минаваш два пъти през втория. Другото нещо, което направих, е че добивих 2 сек. sleep, след като натискаш бутона да се логнеш в абв. Малко по-бавно зарежда абв и затова не ти намира xpath-а за инбокс веднага. И аз имах същия проблем с абв и предположих, че е това. Ръннах го по този начин и мина без грешки до край (до кликането на инбокс).
Мерси за отговора. А как намираш xpatha, с който се отваря самото писмо. Защото на мен ми излизат некви подменюта на АБВ и изобщо не ми дава да го inspect-ирам с fire bug-а ?
https://softuni.bg/forum/5163/Namirane-na-inbox-adres-v-ABV#answer-18561
Тук е даден пак xpath за inbox, а на мен ми трябва такъв, който отваря самото писмо в inboxa :)
Питаш как се намира xpath. Коментара, който ти посочвам дава решение на проблема ти с контекстното меню и инспекцията на елемент с файрбъг.
Трябва да цъкнеш десен десен бутон малко по-надолу на празно поле в зоната на писмата и от там да избереш да инспектираш с fire bug. След това разгъваш дървото и навлизаш с структурата, докато стигне до елемента самото писмо и му копираш xpath-a.
Би трябвало да е това: /html/body/div[1]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[4]/div/div[2]/div/div[2]/div/div[5]/div/div/table/tbody[1]/tr[1]/td[2]/div
Еврика! Благодаря много, колега!