Homework: Multidimensional Arrays, Sets, Dictionaries
Здравейте, колеги!
Предлагам да направим една обща тема (малко в последния момент) за второто домашно от курса по Advanced C#.
В този пост ще сложа линкове към сорса на задачите, които съм решил до момента и ще го ъпдейтвам, а в коментарите отдолу можем да обсъждаме начините на решаване и да изберем най-оптималния (който ще за заместя в този пост).
Смятам, че това е един добър начин всички да подобрим техниката си на писане и да помогнем на затруднените колеги. :)
___
Ще добавя твоите решения на задачите, които съм решил по сходен/същия начин. ;)
Здрасти!
Относно задача 3, мисля че по условие трябва да връща "Invalid Ouput" и когато въведения стринг не започва със "swap" както или ако е по-малко от 5 стринга(+ swap-a). Поне аз така го разбрах, а не мога да го направя този exeption като гледам и при теб не е така.
Идеи ?
Мда, прав си cap7ainjack. Тук съм недочел условието, което ми се случва често.
Варианта, който ми хрумва, е да се сложи проверка в try блока, примерно: if (command[0] == "swap" && command.Length == 5) чак тогава да изпълнят методите, които са там. И после примерно else { throw new Exception();} понеже да си използвам пак ексепшъна за грешен input. :)
Утре ще го оправя и ъпдейтна.
Ето моето решение на задача 4 Sequence in Matrix
http://pastebin.com/wJtQu2Dm
Решавам я с Dictionary<string,int> - където пълня на стринг думата за всяка позиция на матрицата, а на инт слагам от 1 до ... в зависимост колко пъти я е намерило тази дума. Търся повтарящи думи с платформа 2х2, като вътре позиция се срявнява с всички останали.
Има обаче място за оптмизация. Например ръчно съм написал 6 if-а , а сигурно има начин да изглежда по-добре и ще се надявам да помогнете, който има желание да го погледне това решение, как може да се направи по-добро :)
Не съм добавил още да чете матрицата от конзолата за сега върти само тази от първото примерно решение в домашната.
Здасти капитане,
Ето това (така и така използваш else):
Можеш да си го напишеш така:
Не е кой знае, но в случей че използваш и else-a е по - четливо
А самият израз щом се повтаря 6 пъти може прост да си го сложшш във отделен метод и да го викаш когато ти трябва тази проверка
И на мястото на if-a слагаш
Да, с метод ще изглежда значително по-добре, мерси отново! :)