Молба - удължаване на курса Web Development Basics
Имам молба към екипа на СофтУни - ако е възможно да се удължи курса с една седмица, следователно защитите да са на 11-ти вместо 4-ти октомври, за да можем да направим наистина добри и смислени проекти по нормален начин. На мнение съм, че в момента времето, с което разполагаме, е крайно недостатъчно, за да научим материала, който не знаем, за завършването на такъв проект и успоредно с това да правим самия проект...
Колега ако чакаш да дойде последната лекция и тогава да си правиш проекта(или да се готвиш за изпит ако е друг курс) няма да стане работата.
Има инстанция на същия курс незнам какво ти пречи да изгледаш всички лекции за един два дни.
А това, че някой хора са се отказали от този проект(включително и аз) не означава, че и ти трябва да се отказваш, другото е търсене на причини.
Има книги, има туториали има всякакви матеряли, въобще не е невъзможно да се направи проекта за даденото време, просто трябва се отделя много време всеки ден.
А това за, че никъде не е било обяснено какви са тези ABSOLUTELY REQUIRED не е вярно, аз как откъде ги знам? :)
Здравей,
Задай конкретен въпрос, ако определен критерий или множество от критерии не са ти ясни и какво не е ясно по тях? За критериите по фреймуърка в тази тема ( https://softuni.bg/forum/5638/Nyakoi-razyasneniya-otnosno-proekta-po-Web-Development-Basics ) обсъдихме доста неща.
И да цъкате минуси без здраво кодене нищо няма да направите, другото е търсене на оправдания за вашата некадърност и/или мързел.
След защитите на проекта отидете и питайте хората които са го направили и ще ви кажат, че не са се оплаквали из форума а са си седнали на задниците и са си направили проекта.
"Стига сте мрънкали" - Наков
Привет,
Хахахаха не знам кои цъка минуси :) Писах не случайно тук, не защото не мога да направя проекта, а защото времето е оскъдно. Някак си ми се струва, че ни пришпорват и не мога да разбера защо.
Лек ден,
Динко
Аз за какво плащам такса? За да гледам безплатни лекции от предния курс и да си организирам собствено обучение?
В Софтуни стана практика да се преподава едно , а да се изисква друго. Поне слагайте ясна летва за да знаят хората колко точно да учат за конкретен изпит, защото каквото и да си говорим, се учи за изпит. Ако искаш да учиш реално технология това не става за 2 седмици. Да не говорим за хората , които не са минавали ниво 2.
@scr33nsh0o7 При този конкретен курс не се преподава никаква технология. Избира се един език, в случая РНР и се говори за това как да си направиш технологията сам. Концептуален курс за това как нещата работят отвътре. Примерно на последната лекция направихме някакъв deep escaping на данни в обекти, примитиви и масиви. Видяхме, че става рекурсивно и че трябва да се четат пропъртитата на обекта през Reflection. Това най-вероятно може да ти свърши работа за още няколко неща в проекта. Идеята на обучението не е някой да ви покаже "Ето как да прочетете анотацията @ROUTE("users/login"), сега да сплитнем по скоба, да вземем текста вътре, да сплитнем по наклонена, да вдигнем users контролер и да извикаме login метод. Сега напишете анотация @ROUTE("users/login") и я прочетете". Какъв е смисълът да се покаже абсолютно всичко, което трябва да имате на изпита? Какво ще научите? Как да си вземете (копирате) изпита? Ще научите ли как работи поне едно нещо отдолу? Не съм убеден.
Според мен обучението трябва да преминава така - дават ви се инструментите, а вие правите задача свързана с тях. Например обяснява се какво е рифлекшън, основните неща от API-а му и после ви се дава задача да парснете анотации на метод или да хванете колко аргумента и от какъв тип приема.
Не забравяйте, че имаме още 2 лекции и един Лаб. На днешната лекция ще си говорим за повечето от абстрактните неща като рифлекшън, съответно анотации, вюхелпъри и т.н.
@dinkoslav няма користна умисъл в това да са толкова кратки сроковете. За съжаление ще трябва да се съобразим със срока и да направим максимално много за максимално кратко (както винаги и навсякъде:))