Проблем с JAVA Debugger в Eclipse Mars - Source not found
Здравейте колеги, натъкнах се на следния проблем. Когато искам да дебъгна JAVA в Eclipse - последна версия (Mars) ми дава следната грешка - Source not found. Четох в нета, че трябва да едитна Source Lookup Path. Направих го. Избрах Java Project, маркирах проекта цъкнах OK ама същата работа ... Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Как го разреши?
Аз имам само един Main метод.
Да, но докато не стартираш програмата, eclipse не знае къде е този метод.
Не е като във Visual Studio да претърсва проекта за Main метод. В eclipse няма проблем да имаш два main-a в един проект. Просто трябва да влезеш в класа с main метода и да стартираш от там проекта. Всеки следващ път eclipse ще пуска проекта от последния main, който си избрал (без значение един или повече main методи имаш).
Проблема не беше това. Аз си имах един Main и си рънвах от него единствено. Проблема е бил в това, че Eclipse не е засякъл че имам инсталиран JDK и не е знаел къде да си търси някой от системните библиотеки. Тук http://www.mkyong.com/eclipse/eclipse-how-to-attach-jdk-source-code/ е показано как се add-ва и след това всичко е по вода.