Подготовка за Изпит Programming Basics (18.10.2015)
Здравейте много скоро имам изпит и бих се радвал да ми дадете съвети как да се подготвя, за сега решавам изпитни задачи какво друго да правя за да се представя по добре :) ?
Здравейте много скоро имам изпит и бих се радвал да ми дадете съвети как да се подготвя, за сега решавам изпитни задачи какво друго да правя за да се представя по добре :) ?
Здравей,
на първо място ще те посъветвам да тренираш максимално, различни задачи от различен тип съврзани със C#. Домашните са едни от добрите тренировки, пробвай се да решиш послените 5 задачи със звездичките. Следователно ползвай и Judge на СофтУни за да видиш какви са били задачите от минали изпити. Друг съвет, които мога да ти дам е да разгледаш задачите да се помъчиш да ги решиш и ако имаш затруднения не се притеснявай, въпроса е да разбереш условието и после може да видиш авторското решение и да проследиш кода с F10 или F11 така ще разбереш определена функция как работи и ще ти помогне да ти е по ясно. Смисъла да тренираш различни задачи е да разгледаш различни решения и някои ден ако ти се наложи да ги приложиш да добиеш по - голяма представа какво точно ще търсиш в google (най - добрия ни приятел).
P.S. две неща погледни задачите от 30.08.2015 като за начало и не се стреми да зубриш задачи, а да се насочваш към алгоритмичното им решаване. Когато пишеш код не забравяй и най - важния въпрос "Ама това сега как работи?"
Успех!
Ако има нещо на линия съм 24/7