Методика за оценяване на домашните
Здравейте!
Искам да попитам, каква е методиката за оценка на домашните? Има десетобална система, но как се разпределят точките по отделните задачи? И ако не всички задачи са предадени, по колко точки се взима за задача, която липсва? Освен това от грешка до грешка има разлика. Къде се появява след това оценката, която сме дали?
Според мен е добре да има и поле за коментар и от автора на домашното, а не само на оценяващия.
Намирам, че е полезно да имаме възможност да оценяваме чужди домашни и да бъдем оценявани, но смятам, че е необходимо да има и примерни отговори, за сравение след това.
Каква е вашата методика за даването на точките?
Благодаря :)
Здравейте :) без да искам дадох оценка 0 на домашно. Мога ли да оправя нещата по някакъв начин? Притеснявам се това да не повлияе на оценката за изпит на колегата, но от друга страна незнам кой е той или тя :) Благодаря предварително.
Тук казват, че не може. Но пък може да се компенсираш като провериш повече домашни съвестно :) Намерих доста подобни теми и явно се случва често. Може да променяш оценката на 10 преди да свалиш домашното и после да я коригираш. Аз правя така, защото понякога се отплесвам с коментарите и се притеснявам, че може да забравя за оценката. От мен имаш +1 за това, че си признаваш и очевидно ти е съвестно :)
Привет,
на мен ми се случи същото по погрешка дадох 0 в бързината вместо 10. Бях проверила много съвестно всички задачи, дори писах и коментари за решенията. Много се притесних моята грешка да не повлияе на оценката на колегата, който беше положил усилия. Обадих се на телефона в Софт Уни, казах си username и съответно те служебно промениха точките, които бях дала за съответния номер на домашно, което им цитирах.