Проверка домашни
Здравейте,
домашните, които проверявате същите ли са като условия като вашите?
Моите не са, а някои хора при написването им са изтрили условията и няма как да ги проверя и оценя.
Здравейте,
домашните, които проверявате същите ли са като условия като вашите?
Моите не са, а някои хора при написването им са изтрили условията и няма как да ги проверя и оценя.
Здравейте,
домашните, които проверявам, са със същите условия като моите. Ако и Вие сте записани в курса "Основи на програмирането" (в чийто форум сте постнали въпроса), би трябвало вашите колеги да имат същите задачки като Вас.
Може би проблемът е в това, че колегите, чиито домашни проверявате, не са номерирали файлът на всеки код с номера и името на задачката. За да не стават такива проблеми, когато си пиша домашното давам на файла за всяка задача име, което съдържа номера на задачата и нейното кратко описание - например 01.Sum3Number.csproj. Когато всички отделни проекти в рамките на solution-а са номерирани е много по-лесно за проверяващите и по-прегледно.
Ето защо е добре салюшана да е с името на домашното, а проектите към него да са със името на задачките.
Проблемът ми е още при първото домашно, свързано с математика за програмисти. При опит за оценка на домашно, изтеглям домашно, в което виждам само отговори (по които подразбирам, че то не е идентичо с моето домашно). Затварям го, инициирам изтеглне на ново домашно, но отново ми се изтегля същото.
Същото е защото трябва да го оцениш. Не може да пропускаш. А и в домашното хората не са задължени да пишат условията на задачите. Отговорите са достатъчни :)
П.П. Е, разбира се ако отговорите са:
21321
1231
245
Тоест без никаква идея този отговор, за коя задача е и няма как да се разбере, слагаш слаба оценка.
Точно така. В този случай може да оцениш домашното със слаба оценка, в коментара да посочиш, че не са изпълнени условията на домашното, за да можеш да изтеглиш следващото домашно.
При мен домашни от лекция: Математика за програмисти, беше всичко наред - Условията липсваха, но отговорите съвпадаха по реда на написване с моите примерно. (но можеби наистина е по удобно да присъства условие - решение, а имената на всеки проектите към solutin-a, да съвпадат с име на заданието).