Решение на задача от изпита не тръгва във Visual Studio
Предварително искам да се извиня ако въпросът ми е глупав. Съвсем нов съм в програмирането и ако въпросът е нерелевантен няма да се сърдя ако бъде изтрит.
Ето какво не разбирам.
Опитвам се да разбера тази задача: Joro, the Football Player от C# Basics practical exam (10 April 2014 Morning).
Намерих решението тук както и официалното решение в judge системата. Copy/Paste във Visual Studio, опитвам се да го подкарам с ctrl + f5, но не тръгва. Тоест това което става е, че ми се появява конзолата и ми казва "Press any key to continue."
Защо не мога да го run-на във Visual Studio?
Виждам, че в примерното решение има следното нещо: if (year == "t"), но не виждам "t" да е дефинирано някъде. Да не би това да е проблема?
Това е, благодаря ти!
Би ли ми казал това "t" в if (leap == "t") откъде дойде. Не е дефинирано никъде а VS знае, че е високосна година.
Тук е решението.
Това е дефинирано в условието на самата задача. Казано е, че стрингът "t" представлява високосна година, никъде в езика C# или във VS не е дефинирано. От конзолата се подава стрингът "t" и в рамките на програмата се прави проверката какво е подадено. == сравнява стойността, записана в променливата leap (която е дошла от потребителя или в случая Judge), с литерала "t".
Ако ти е трудно все още да разбереш тези неща, по-добре изчакай с решаването и гледането на изпитни задачи докато не минеш поне материала за променливи, типове данни, условни конструкции. Без тези неща няма как да сглобиш цялата картинка, която е решаването на една задача, в която трябва да се изберат правилните типове данни, да се проверят някакви условия и да се извършат някакви сметки.