Visual Studio 2015 and Resharper 10
Здравейте, днес се сдобих с студентски лиценз за Resharper 10.0.1, който инсталирах на моето Visual Studio Community Edition. За пръв път ползвам, тази добавка и започнах да и разглеждам какви настройки има, гледах и едно видео, което намерих тук във форума на СофтУни, как да сетна StyleCop и Resharper. В последствие обаче разбирам, че StyleCop, няма версия за VS2015, и затова от extension manager-a на Resharper, свалих StyleCop by JetBrains. Както казах, поразрових се из настройките, на cleanup code, и махнах тикчето, да ми добавя документация, когато извиквам въпросната функция. Все пак обаче, продължава StyleCop-а да ми се кара за тази документация(подчертавайки ми го), което не ми харесва и ме дразни. Та някой от вас използва ли същите инструменти, и знаете ли как да направя така, че да не ми пищи всеки клас и метод за липсваща документация?
Поразчовърках се повечко и успях да го открия. Става по следния начин:
Resharper -> Options -> Code Inspection -> Inspection Severity
Когато в търсачката се напише StyleCop, излиза всичко и може да се избере, кое правило да си изключи или промени.
Друг въпрос: Resharper има ли някаква клавишна комбинация като Ctrl-E-C, но да е нещо по-''quick'', или иначе казано, досега ползвах Ctrl-K Ctrl-D, за реформатване от VS, Resharper има ли си собствено, по-добро реформатване?