Помощ при избор на линукс
колеги помогнете ми да избера линукс дистрибуция,за напълно начинаеш в тая сфера
колеги помогнете ми да избера линукс дистрибуция,за напълно начинаеш в тая сфера
Абе "колега", вместо да си губиш времето да питаш, хвани и си инсталирай един два три ... 15 линукс и виж кой ще ти допадне.Ако пък никой не ти допадне ми работи с Windows!
пс:Докато не опиташ няма да разбереш.
Дори не е необходимо да ги инсталира - може да ги пробва от LiveCd/LiveUsb.
Е разбира се.Но да кажем че мине по най-ламерските стъпки.А ако има малко желание и потърси в гошо няма гарантирано първите 500 резултата ще отговорат на десетки въпроси.
Не препоръчвам убунту . След версия 10.04 го развалиха - стана тежко бъгаво и тромаво . Която и да е дистрибуция да сложиш трябва четене и разучаване .Всички имат добра документация ,но трябва да се чете .Без четене не става .За начало сложи по популярна дистрибуция - по голяма вероятността по форуми да намериш бързо решение на даден проблем . За начинаещи добри дистрибуции са Минт - Убунту или Дебиан издание, Сузе ,Федора дори и чист Дебиан . Графичната среда няма никакво значение - въпрос на вкус е .Ако искаш по шарено по лесно кустомизиращо се слагай КДЕ , ако ти е по слаб компа МАТЕ xfce и LXDE са отлични решения .Като напреднеш може да разцъкаш и дистрибуции за по advanced user-и - Arch ,Slackware Gentoo .Може да тръгнеш и по обратния начин да сложиш по трудно за начинаещи дистро да видиш доста зор , но след това с която и да е дистрибуция ще ти е лесно .
//Offtopic:
CremaDory интервал се поставя след точката и запетаята, а не преди тях.