От къде да си дръпна C?
Искам да ви питам какво C ползвате, производител, версия? В смисъл от къде да си го дръпна? Много бих искал да присъствам, но идните месеци няма да имам физическото време за това.
Благодаря.
Искам да ви питам какво C ползвате, производител, версия? В смисъл от къде да си го дръпна? Много бих искал да присъствам, но идните месеци няма да имам физическото време за това.
Благодаря.
В първата лекция от курса по С е обяснено всичко каквото те интерисува и недей прави грешката да работиш в Windоws среда.
Ако нямаш Linux сега е времето да си инсталираш някой.
Има курс по C програмиране, който почва в понеделник. Казва се „Linux Programming“.
За да програмираш с C ти е нужен текстов редактор и C компилатор, като по някой път тези две неща идват заедно под формата на програма тип IDE. Може примерно да си изтеглиш и инсталираш Code::Blocks.
Ако си с Windows, може да го изтеглиш от codeblocks.org, като там ти трябва файла codeblocks-13.12mingw-setup.exe (или по-нова версия). Ако си с GNU система, може просто да си го инсталираш по стандартния начин, като всяка друга програма.
Повечето GNU системи не идват с инсталиран компилатор, както твърдят някои хора тук.
Лично аз предпочитам да ползвам GCC, Make и Emacs за C програмиране, но е добре да знаеш как се ползва терминал първо.
Ползването на Windows или на други несвободни системи по принцип си е голяма грешка, но програмирането под C не някаква по-специална ситуация. :) Защо смятате специално програмирането с C, че е грешно да се прави с Windows - някакви практически причини има ли?
Защото е възможно да има специфични неща за windows, които на Linux не се държат по този начин. И тъй като използването на windows per se е голяма грешка, най-вероятно деплоймънта на app-а ще става на линукс. Т.е. разработваш на една среда а деплойваш на друга - това е грешно като копцепция.
Аз препоръчвам, ако може човек да се сдобие от някъде с лиценз, да използва CLion като IDE.