Java Web Development Servlets and Pages - срок за домашно
Добър ден, искам да попитам, защо срокът за домашната по Servlets and Pages която беше до днес, е вече затворена и не можем да си изпратим домашните?
Добър ден, искам да попитам, защо срокът за домашната по Servlets and Pages която беше до днес, е вече затворена и не можем да си изпратим домашните?
И на мен не ми е за оценките, но мисля, че срокът не е оптимален. По-добре би било ако е примерно 10 дни. Изхождам от следните съображения - в четвъртък имаме лекция, след това домашно. Вкъщи си преглеждаме материалите от лекцията, тръгваме да пишем домашните. Но възникват трудности, въпроси, с които не можем да се справим. Ако срокът е примерно 10 дни, можем на следващата лекция да зададем въпросите си и да ни обяснят това, което не сме разбрали. И след като сме попълнили пропуските, да предадем домашното до неделя. А така, като срокът е сряда, който не разбере нещо, гори. За мен лично точките от конкретното домашно не са особено важни. Дори да не успея в срок, после гледам да наваксам и да си допиша домашното. Но има хора, на които изпуснатият краен срок би им подействал демотивиращо. Затова нека екипът помисли за възможността да се даде срок от десет дни, за да можем да получаваме консултации, когато домашното ни затрудни.
Моят съвет е търси в интернет и се опитвай да се оправяш сам. Сега може да звучи тъпо но за в бъдеще ще ти е от голяма полза, все пак има цяяяяяял интернет.
Йорданов, това за Интернет се подразбира. Едва ли има студент по информатика, който да не опитва да търси първо в нета. Но не винаги успяваш да намериш необходимата информация. Понякога е нужно повече обяснение и обмен на опит за конкретната задача. И възможността да попиташ някой колега или лектора не е за подценяване.
Здравей,
сроковете за предаване и оценка са изцяло съобразени с практиките в SotfUni (с които съм напълно съгласен).
Причината домашното да се очаква да е предадено преди следващата лекция е за да се създаде навик в студентите (принудително) да не изостават с материала.
Що се отнася до възможността да се задават въпроси - освен Интернет, основната идея на този форум е именно тази - да задавате въпроси и да получавате отговор/помощ в зависимост от нуждата.
Кога ще се научите да не изразявате мнения от сорта "има хора, на които "баба им ако е мъжка, ще и викат дядо"", а да говорите само от своята си позиция! Щом нещо не ти пречи, "keep calm and shut up", няма нужда да изказваш мнение и нищо ново да не казваш! Оставете другите да си кажат, ако нещо не им е наред или им пречи!!! Ако пък не могат и това да направят, ами явно не са за тук!
Тодоров, без цензура, ако обичаш. Сметнал съм за нужно да изкажа мнението си, изказал съм г. Ако не те кефи, недей да следиш темата.
А създаване на навици за спазване на срокове и т.н. мисля, че е нещо, което се учи до седми клас.
Не ми обяснявай коя тема да следя и коя не! Такива мнения като твоето само пълнят темите с простотии и празни приказки! Ако нямаш какво да кажеш смислено, по-добре си трай и не пълни темата с глупости, ей така за спорта!
Официално предлагам Тодоров за модератор! Нека екипът на СофтУни разгледа предложението.
Деяне, кога ще бъде качено видеото за EJB, лекцията e била проведена на 04.02, вече 3 дни го няма? Как може да тече срока за домашни при положение, че няма видео?