2-ра задача от Programming Basics Exam - 17 January 2016
Опитвам се да я реша, но явно кода ми е много бавен.
Някой може и да даде насоки как е толкова бавно че просрочвам времете с повече от 50%. (0.152 вместо 0.1)
Опитвам се да я реша, но явно кода ми е много бавен.
Някой може и да даде насоки как е толкова бавно че просрочвам времете с повече от 50%. (0.152 вместо 0.1)
Попромених ти я. Дава 100 http://pastebin.com/NbAd7JGW
Поне аз така бих подходила с някой неща. Когато изчисляваш например нестигащите бири смяташ колко каси трябват, после от общото количество нестигащи бири трябва да се извади количеството от касите и след това да се сметнат sixpack и след това по същия начин единичните бири. Не разгледах много как беше направено това. Може и да е било вярно. Такава е моята идея :)
100 точки в джъджа изобщо не са ми приоритет за тази задача по две прични.
1. Не може в оставащите пакети (каси и 6-ци) да имаш повече от получените от същия вид. Закон за запазване на масата един вид :) По тази причина логиката за изчисляване на оставащите опаковки и бири с целочислено делене и остатък на целочислено делене според мен е погрешна.
2. Не е ясна стратегията за разходване на бирите. Дали почваме от еденичните или от касите, или от 6-ците, или от тези които са най-много като опаковки. или от тези които са най-много като бири. По тази причина решенията са повече от едно.
Разбирам. Въпрът ти е по-скоро върху смисловата част.
Не точно. Искам да разбера защо кода ми не работи при 31 заявени бири и доставени една каса, една шестица и една еденична бира.
Колега както по нагоре колегата ти е посочил, касите не ти се нулират.
Cases -= (ReservedBeers / 24 - 1);
На тази фаза имаш 24 Reserved beers и 1 каса останала, реално тези неща трябва да се нулират едно друго но виж кода ти какво прави:
Cases = 1 - (24/24 -1);
проста математика Cases = 1 - (1-1) => Cases = 1 - 0; Cases = 1;
в крайна сметка този ред не прави нищо и оставаш с 1 каса която не трябва да е там.
Ясно. Мерси за разбора. Да се чуди човек защо съм я сложил тази единица.
То трябва да има подобен проблем при 7 резервирани и получени 1 бира и 6-ца.