Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
https://github.com/IvanMladenov/JavaScriptApplications/tree/master/jQueryOverview/SlideShow
Ето моето решение, общо взето идеята е да се залепят няколко имиджа един за друг и да се сложат в един елемент (става нещо като фотографска лента). всичко това се слага в елемент с размер на едната снимка с overload: hidden и просто почваш да местиш лентата надясно наляво с ширината на единична картинка. Принципно си играх много време със css, js стана стравнително лесно. Не че работи особенно коректно, но горе долу стана.
Сега ще разгледам твоето решение.
http://pastebin.com/KuYBFG62
Ето с работещи бутони, обаче този таймаут се забързва и не знам защо. Освен това свършват слайдовете и идва бял екран, не знам какво счупих :)
Мерси Иване :) Вярно проработиха бутоните, но се омазва нещо с таймаута. Вероятно защото се извиква наново функцията с различни параметри, докато предишното извикване си продължава да работи, но нямам идея как да го оправя това в този случай. Пробвах какви ли не комбинации и упражнения, но все нещо се чупи.
Иначе ефекти за преминаването какви ли не предлагат хората, имаше и един, дето променяш opacity-то и z-index-ите на картинките и им сменяш класовете постоянно, но за мен това не е оптимален вариант, защото променя html-а постоянно.
Ето го и моя поглед над нещата:
github
Без CSS за съжаление няма как да стане, а там си е малко играчка докато успееш да си го представиш.
Относно таймаута, аз съм сложил един интервал, който извиквам при зареждане. Сложил съм един евент на списъка, когато бъде фокусиран с мишката да спре автоматичната смяна на снимки и съответно още един евент, когато мишката напусне полето да пуска анимацията.
Благодаря колега, доста готино решение :)