Oracle Database Homework - как се импортира чужда база данни?
Здравейте, колеги :)
Каква е процедурата според вас?
Създадох нов workspace в Oracle XE и след това сe вързах към него през SQL Developer. Отворих файла от проверяваното домашно и пробвах с Run Script, но ми дава грешки. Пробвах и с моята (генерирана от SQL Developer) база - същата работа. :) Без проблем импортирам само празната база, генерирана от Data Modeler.
Здравейте, искам да запитам: попадна ми домашно само с ddl файл. Какво да го правя? Пускам го като sql и ми дава ерор на всеки ред SQL Error: ORA-00922: missing or invalid option. В момента съм на 4-тото домашно, двете изобщо нямаха бази данни, 1вото явно беше грешно импортнато и сега 4-то отново ми дава еррори и е защото е някакъв ddl файл или кой знае... На последното няма да дам оценка и лично за себе си отчитам, че не съм научил импортирането
Здравей,
"попадна ми домашно само с ddl файл. Какво да го правя?"
аз лично бих го оценил с до 3 по десетобална система. Основното продължава да е Java кода.
"Пускам го като sql и ми дава ерор на всеки ред SQL Error: ORA-00922: missing or invalid option."
ако наистина е така или не е extract-нато след създаването на обектите и е писано на ръка или е extract-нато от база различна от Oracle, която има други ограничения.
"На последното няма да дам оценка и лично за себе си отчитам, че не съм научил импортирането"
импортирането по този начин не изисква административни познания, но за да стане гладко трябва да се extract-не правилно. Последното за жалост не е толкова лесна задача от SQL Developer-а. За съжаление tool-овете, които съм ползвал и правят нещата добре са всичките платени. Не го приемай прекалено тежко - не е толкова голяма част от курса това :)
Основното ми притеснение (предполагам и на някои колеги) не е толкова свързано с домашното, колкото с финалния проект. Ще трябва да можем успешно да експортираме базата, за да я предоставим за проверка. :)
Здравей,
няма нужда да се притесняваш. Ще го покажа на workshop-а как става за да сте сигурни, че ще го направите правилно, но основното си остава Java кода... курса е все пак по Java :)