Какви са нужните знания за един стажант/junior програмист?
Здравейте,
от известно време съм се заел да гледам видеа, решавам домашни и изпити от следните курсове: C# Basics, C# Advanced, OOP, HQC, Databases, Database Aplication.
От Basics курса решавам наличните изпитни задачи. Не ме затрудняват особено задачите, освен последната с побитовите операции(разбирам ги побитовите операции, просто тези последните задачи ми се струват малко "смахнати" :) ).
От C# Advanced също си ги решавам изпитните задачи. Не харесвам особено много матриците, но се оправям криво-ляво.
От OOP курса също горе-долу решавам изпитите, като гледам да се съобразявам с наученото от HQC курса.
От Databases задачите също не са ми голям проблем, като изключим функциите/процедурите :)
От Database Aplication не ми се виждат много трудни нещата. Оправям се с Code First-а.
Сега съм започнал да гледам видеата от Asp.NET MVC курса.
Не ми харесва да се занимавам с HTML и CSS. Но пък от друга страна много ми харесва да се занимавам с направата на приложения. Сега съм започнал да гледам видеата от Asp.NET MVC курса и ужасно много ми харесва, макар, че ми изглежда малко сложничко.
Въпросите са ми следните:
1. Какво трябва да знае човек за стаж/junior като Back-end или Web developer? Ако може да споменете само с по една-две думи какво трябва да се научи.
2. Въпреки, че не ми харесва да редя HTML и CSS, според вас как би било най-редно да постъпя - да започна да гледам видеата, съответно и да реашавам домашни и изпити, от Frond-end курса, тоест JavaScript или да продължа да гледам видеата от Asp.NET MVC курса?
3. Другата ми дилема е дали пък да не започна да гледам видеата от курса - структури от данни и алгоритми?
Според вас, върху кое да наблегна най-много, за да започна работа?