Допълнителни задачи.
Да се напише програма, която реализира следната функционалност: - от клавиатурата се въвеждат две дати; - от клавиатурата се попълва стойност в променлива, която се конвертира като „избран от потребителя ден от седмицата“; Програмата да изчислява и извежда на екран: - колко дни има между две дати, без значение коя от тях е по-голямата; - колко пъти в периода между две дати (вкл. и двете) се повтаря избраният ден от седмицата. Програмата да прихваща възможни грешки при въвеждане, конвертиране на данните и изчисляване.
Споделям задачата ако на някого му е интересно да я реши и имам конкретен въпрос по нея как да извеждаме броя на дните от седмицата м/у двете дати, т.е. как да преброим колко вторника има м/у 04.04.2016 и 01.01.2015 примерно.
Благодаря ти за отговора, точно така я направих с TimeSpan извличам интервала м/у двете дати и след това с DayOfWeek взимам дните от седмицата и с един for обхождаме дните и създавам нова променлива от тип int, която да се увеличава на всеки понеделник, ако потребителя иска понеделник или пък сряда и т.н.
Сега имам друго питане - Как да направя масив от структури във формат – зодия, от месец, от ден, до
месец, до ден, за да запиша по този начин зодиите в масив, който после ще използвам за прочитане на дата от потребителя и да ми изписва зодията за зададената дата.
Приемам идеи :)
Еми на първо четене нещо от сорта на речник с ключ зодия и List от дати .... примерно?!? Пиша го без да съм го мислил много много