Programming basics - март 2016 - Kвадрат от звездички
Здравейте
За тази задача от домашната , написахследното решение:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace Square_of_Stars
{
class SquareOfStars
{
static void Main(string[] args)
{
int a = int.Parse(Console.ReadLine());
if (a == 3)
{
Console.WriteLine("***");
Console.WriteLine("* *");
Console.WriteLine("***");
}
if ( a == 4)
{
Console.WriteLine("****");
Console.WriteLine("****");
}
if ( a == 5)
{
Console.WriteLine("*****");
Console.WriteLine("*****");
}
else
{
Console.WriteLine("Not valid number");
}
}
}
}
Във Visual Studio всичко си работи добре , но Judge системата ми дава 0 точки.Задължително ли е задачата да се реши с цикъла "for" и заради това ли Judge системата не ми дава точки?
Само не разбирам, защо слагаш " Place holderi ". Може ли да ми обясниш? Това което си написал в момента изкарва на конзолата два квадрата с тези " Place holderi " , първият е правилен n x n звездички а от втория няма нужда в тази задача(който е n колони и n - 2 реда) и Judge няма да я приеме за вярна. Ако ги махнеш тези " Place holderi ", задачата става вярна. Тази задача, която обсъждаме в момента е квадрат от звездички(запълнен със звездички), а на нея и трябва вътрешността на квадрата да е празна, последната задача от First Steps In Coding, тоест кода който дадох по горе.
Объркал съм във фора. Там където е Console.WriteLine();трябва да е Console.WriteLine("{0}{1}{0}", new string('*',1), new string(' ',a-2)) a placeholder арите ги ползвм за да не пиша три пъти нов стринг
Една грешка променя цалата задача, Благодаря за пояснението. до този момент не бях решавал задачи с чертаене, в които, в new string да използвам placeholder. Научих нещо ново.