03.FireArrows - 07 January 2015
87/100 , къде ми е грешката , предполагам ,че е нещо дребно, отначало смятах ,че е е в '>' но с col++ мисля ,че не трябва да създава проблем.
87/100 , къде ми е грешката , предполагам ,че е нещо дребно, отначало смятах ,че е е в '>' но с col++ мисля ,че не трябва да създава проблем.
if (col != matrix[0].length - 1) {
if (matrix[row][col + 1] == 'o') {
matrix[row][col + 1] = '>';
matrix[row][col] = 'o';
col++;
moved = true;
}
}
Имаш един излишен col++;
Ако за този col++ си говорил, той е реално, тествах го и си минава за 100 без него.
хм от него е , аз си мислех ,че трябва да го има защото като смени char-a на > следващия път пак ще го измести надясно , а в условието пише че трябва да се местят 1 след 1 операциите . Явно нещо не съм разбрал като хората.
Сега като го казваш, вземам да си спомням, прав си за идеята наистина стрелката ще се измести веднага до края, което не е много коректно. Мисля че и преди беше изникнало като идея това, истината е просто че няма тестове които хващат този проблем, което може би е приемливо понеже задачата става бая по трудна ако трябваше да ги изместиш коректно. Такова решение би изисквало да пазиш състоянието на матрицата и да модифицираш нейно копие с резултата от едно обхождане, след което да ги размениш.