Java - How to split input?
Имам проблем с прочитането на входа или по-точно сплитването. От скоро започнах да пиша на Java, супер начинаещ съм в Java, но със C# съм advanced. Искам да направя Console.ReadLine().Split(' '); на Java. Това което успях да сътворя е:
Scanner console = new Scanner(System.in).useDelimiter("\\s");
String[] words = new String[2];
for (int i = 0; i < 2; i++) { String currentWord = console.next(); words[i] = currentWord; }
но винаги при последното иска да въведа още един ред за инпут, иначе стои и чака...примерно искам да сплитна "Gosho Pesho" в масив и все едно чака трети аргумент... (като сплитвам числа, примерно: 2 5 4 6 8 15, пак чака за друго след 15).
Пробвах (на IntelliJ) ама ми го оцветява в червено, сякаш няма такава функция, и за това мисля, че е друго. В нета прочетох за същото, което и ти ми казваш. Да не би да трябва да импортна някакво java.util. за да тръгне?
В Java в split() метода трябва да напишеш разделител, доколкото в C# като напишеш Split() и то ти го разделя по празно място, но в Java не е така и вътре в сплит метода трябва да напишеш задължително разделител, затова ти гърми, колегата по горе е дал хубав пример за сплит.
Поздрави!
Да благодаря, то това го разбрах, но и в C# имаш разделители на сплита: .Split(new[] {' ', '|', и т.н.});, ако не напишеш нищо сплитва по спейс. Поздрави.