критерии за оценяване
Какви са критериите за оценяване на изпита по QA na 08/05/16?
Какви са критериите за оценяване на изпита по QA na 08/05/16?
Виж заданието на UltraPopFolk Foruma.
На втората страница има Тasks - Your task is to find and report how to reproduce at least 6 functional bugs, 3 security holes, 10 user-acceptance issues and 3 design bugs.
Ако намериш правилно изискваният брой бъгове и ги адресираш до подходящите хора (дизайн до дизайнер, user acceptance до project manager, functional и security до developer ) смятам, че ще минеш успешно. Ако намериш още повече бъгове и напишеш automation test-a е добре, за всеки случай ако пък си объркала някой от тези които смяташ , че са верни.
Така, че разцъкваш колкото е възможно повече и всичко което ти се вижда нередно го репортваш, като разбира се трябва да си провериш дали си намерила броя бъгове, които се изискват по-задание за да минеш изпита.
Моля ако има нещо грешно в моите думи, да ме поправите !!!
Успех
В последната качена лекция, казват точно какво ще е оценяването. Намирането и адресирането на бъгответе ще е 90% от оценката, останалите 10% са от automation test.
Успех
Определено ми помогнахте че аз наблегнах на автоматизацията пък явно не се изисква :) Мерси колеги успех на изпита !