Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Ако копираш линк с админски права и после го заредиш с обикновен юзър и ти показва sensitive information, вместо unauthorized.
Ако оставиш системата неактивна известно време (15-30 Мин) и след това като се върнеш - би трябвало като цъкнеш на някое меню да те изкара на лог ин страницата, ако не те изкара а можеш да продължиш - бъг.
BTW Силно препоръчвам, който не е гледал лекцията за подготовката за изпита да я гледа. Там е обяснено много добре кое какво е как се логва и т.н. И си е точно, каквото ще се случи на изпита.
Regards
Гледала съм всички материали към този курс, гледала съм дори и подготовката за изпит от предния курс:))) Но...при различните приложения security bugs могат да бъдат различни. Тук се намесват повечко и програмни знания...А там имам някакъв опит, но определено не достатъчен. Например не ми е ясно защо ако до 30 мин не се затвори приложението/акаунта, това е security bug...?
Ако си забравите системата включена, някой може да влезне и да достъпи информация докато няма никой на компютъра.
По същата причина някои email клиенти се разлогват автоматично след 15 - 30 мин - ABV то примерно.
Regards
Аха...основателно, но примерно мога да си сложа парола на компютъра и да му дам sleep mode след 5 мин. ако знам че имам ценна информация, която не трябва да се вижда от друг. Може би по-скоро идеята е да не ни хакнат компа. но ако това се случи...примерно браузърите предлагат опция "запомняне на парола"...Т.е. тук ни предлагат опция ние да си преценим колко ни е важна паролата и дали да си я пазим зорко :) Искам да кажа че тук си се намесва личната преценка на всеки как ще си пази информацията.
А дали при даден отворен акаунт базата примерно не става уязвима или де да знам, струва ми се че причината трябва да е по сериозна....Защото наистина всяко серионзо приложение, което ползвам, особено онлайн банкиране до 5-10 мин те логаутват.
ПС: сетих че, че gmail например при мен не се затваря до 2-3 дни, ако аз сама не дам логаут, това бъг ли е? Не съм пипала никаква настройки, така че така е зададено като настройка по подразбиране...А те едва ли са проспали нещо толкова сериозно..?!? А АБВ например затварят сесиите...Хм...кога това наистина е секюрити бъг и защо?
@Julias - такъв бъг може да се отправи и към PM а като suggestion За необходим функционалсност.
Regards