Помощ с домашното -Programming-Basics-Concatenate-Data
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace Concatenate_Data
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
var firstname = Console.ReadLine();
var lastname = Console.ReadLine();
var age = int.Parse(Console.ReadLine());
var town = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("You are {0} {1},a {2}-years old person from {4}",firstname,lastname,age,town);
}
}
}
Пак го за закъсах.С details не го разбрах
Елементарна грешка.Ще взема да си лягам,че вече и броенето ми е трудно.
Благодаря за помоща
Няма защо и не се притеснявай :) На всички не сучва. И аз правя и си откривам понякога невероятно тъпи грешки,
така че е човешко :) Случва се. За това сме и тук да си помагаме взаимно :) Успех :)
Аз вавеждам същият код, но в judge ми дава грешка. Иначе във visual studio си работи перфектно...
Каква грешка ти дава ?
Видях в детайли и го оправих. На едно място бях пропуснала след запетая да сложа разстояние, а на друго бях пропуснала точка. :)
Добра практика е вместо да пишеш на ръка каквото се изисква в задачата, директно да го копираш от условието. В повечето случаи даже са си сложени плейс холдърите, така че само трябва да ги преименуваш. Това спестява и време и досадни грешки като запетайки, главни букви и т.н.
Не бих казала, че е добра практика. По-лесно е, но не и добра практика. Понякога определени символи излизат погрешно и когато това се случи на изпитна задача, се чудиш къде грешиш.
Трябва да се внимава, независимо как решиш да направиш изхода.
Къде казах, че не трябва да се внимава? Това за копирането не си го измислям, на лекции ни е казвано... както и да е споделяме мнения, на мене лично не ми се е случвало да има проблем, щом така се иска в задачата ...
И на мен ми излиза същата грешка, някой вижда ли нешо нередно в този код
http://pastebin.com/XNx4q0b4
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace Concatenate_Data
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
string firstName = Console.ReadLine();
string lastName = Console.ReadLine();
int age = int.Parse(Console.ReadLine());
string town = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("You are {0} {1}, a {2}-years old person from {3}.");
}
}
}
А, сега видях видях каква е грешкатал Сори за спама.
последния ред трябва да изглежда такаМ
Console.WriteLine("You are {0} {1}, a {2}-years old person from {3}.", firstName, lastName, age, town);
С копи-пейст програмиране няма да научи, а с писане на ръка. Запомнянето на синтаксиса става само с писане, а не с копиране. Един колега от групата прави точно това - копи-пейст на дадените примери в задачите и благодарение на това още не е научил елементарни неща, които се научават и запомнят още в първата лекция, стига да слушаш лектора.
В този ред на мисли абсолютно нищо не се научава с копиране - не само програмирането, ами дори и прости неща като HTML.
Интервалите не са ок и има точка в края на изречението :)
Console.WriteLine("You are {0} {1},a {2}-years old person from {4}",firstname,lastname,age,town);
Console.WriteLine("You are {0} {1}, a {2}-years old person from {3}.", firstname, lastname, age, town);