Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Супер, мерси много!
Добавих проверката дали центъра е извн матрицата и дали кръста евентуално ще удари някои от клетките, но все още получавам само 30 точки и сега на последния тест фейлва проверката за време:
http://pastebin.com/bxwaxGWk
Навсякъде remainingRadius е сметнат грешно. Размерът на crossfire-a става с 1 по-малко по всички направления. Освен това, не може да има празни редове - когато един ред изчезне този след него отива на неговото място.
Пример:
1 2 1 2
4 (при бомбардировката 4 изчезва) => 6 7 8
6 7 8
Впрочем задачата е от изпит по Java. Можеш да намериш тестовете тук. Взимаш тези тестове, на които се проваля програмата, и дебъгваш. След всяка бомбардировка можеш да си принтираш матрицата и да преценяваш дали работи правилно програмата.
Мисля, че проблема се крие на друго място...:
Сега като се замисля, наистина само съм тествал, когато числата за размерите на матрицата са били едни и същи - примерно 5х5 и всичко си работешеок, дори, когато центъра е извън матрицата.
Сега съм на работа и не знам дали ще мога да и обърна много внимание, но като се прибера довечера ще видя да го оправя и това и при необходимост ще пиша пка.
Благодаря ти за помощта.
Оправих матрицата и след това видях от къде идват останалите проблеми. А иначе дори не бях забелязал, че така остава празен ред, но видях и това от къде идва - при създаването на списък в списъка, и след това, въпреки че този списък не го пълня, той си остава и се показва като празен ред. Радиусите ги оправих и тях. 90 от 100 точки. На последния тест фейлва за памет, така че сега ще гледам да пренапиша цялата програма като използвам само List<List<int>>.
Поздрави,
Иван