[Problem 7. Sum big numbers & Problem 8. Multiply big number] Advanced C# String Processing Exercise
Колеги, привет. Бихте ли дали мнение за задачи 7 и 8 от упражнението по Manual String Processing. И за двете задачи получавам по един грешен отговор, вероятно бъркам някъде логиката на изчисление и ще ми е полезно да погледна и други решения. Ето моите:
Поздрави.
Благодаря, колега. Наистина си прав - изрязах нулите отпред на инпута с TrimStart(new char[] { '0' }) и се получи.
Чудя се само, каква е логиката да се подава такъв инпут. Първо, че 0000005 не е числото 5 и второ, че в условието е посочено че се подават числа от 0 до 10^50 без някакви разяснения. На мен поне не ми идва интуитивно да "изчиствам" инпута по такъв начин.
Да махнеш whitespace вместо само единичен спейс от инпут с различни параметри на един ред е по-разбираемо, но това да се сетя, че може да сложат нули пред число...за мен поне бие всякакви фантазии :) . Десет точки от десет за автора на тестовете в джъджа ;)
точно , че няма разяснения и затова е възможен такъв input и аз нз как стигнах до там да преценя ,че може да го има. Но с проба - грешка и така тестваш.
Имах същия проблем с тази задача. Не знаех, че е за C# Advanced.
Моето решение: http://pastebin.com/CJxCudX0
На Java съм обаче коментарът ти ми беше много полезен, благодаря!