C++ май 2016 - Лекция 2 - въпроси
Здравейте !
Тук може да задавате въпроси относно лекция 2 проведена на 03.06.2016 от курса за Ц++ девелъпмънт.
Поздрави,
Мартин (:
Здравейте !
Тук може да задавате въпроси относно лекция 2 проведена на 03.06.2016 от курса за Ц++ девелъпмънт.
Поздрави,
Мартин (:
Здравейте,
Аз имам още един въпрос към домашното. Имам клас Building, в който имам още един клас Infrastructure. В клас Infrastructure се намират променливите offices и floors, със съответните getter-и и setter-и. Само, че когато в main започна да сравнявам сградите, за да намеря тази с най-много офиси и т.н. не мога да достигна до getter-a на offices, защото кода трябва да изглежда нещо такова:
if (building1.infrastructure.getOffices()) > ....... и т.н.
а в случая класа Infrastructure, част от класа Building e private и не мога да достигна до него. По какъв начин трябва да си преструктурирам кода за да получа желания резулт, без да променям infrastructure от private на public?
Варианта е да направя още един getter за offices в класа Building, само че не се получава много тафталогия и излишни функции по този начин?
Защо не сложиш всички атрибути в класа Building? Можеш спокойно да си ги сетнеш в дефиницията на конструктора, като нали вече имаш прототипите им в класа. Това, което ти искаш да направиш е nested classes. По твоя начин мисля че трябва да използваш сетър за сетъра и гетър за гетъра, не съм много запознат но така ми се вижда логично
Малко късно до да се присъединя,
Докато highest coeficient вече е обсъждан, аз имам по 'семпли' въпроси:
1. стринг-а за нейм идеи как да го 'извикам' ?
2. Функцийката ми allOffice не я харесва ама никак (къде бъркам?!)
Един вид ми куца дефиницията / употребата на класове и конструктори.
Малко помощ ?