Promblem 4 : Company roster
Здравейте,
искам да попитам, някой решил ли е 4та задача от упражненията за "Defining Classes" , тъй като Кенов я реши на лекцията от 20.06., но не я пусна в Judge.
Гледах видеото, преписвах, но стигам до 40/100 в Judge. Първия нулев тест минава, но на втория не сортира правилно средната заплата. Въпросът ми е аз ли съм изпуснал нещо или просто има някакъв пропуск в решението.
ето кода : http://pastebin.com/NkirsCMk
Поздрави,
Здравей, мисля че за упражненията не качват тестове, а само условията.
Да, но защо? Всмисъл, задачата така или иначе е решена на видео, ако някой иска да препише, ще препише.
А аз не мога да спя, ако някой тест ми гърми и не знам защо
Примерно сега, на Java, бях използвал BigDecimal по неправилен начин и затова ми гърмяха няколко теста. След като смених на double, всичко работи. Но, за да установя това, ми трябваха 1-2 часа(нулевите тестове работеха). Ако имам достъп до тестовете, много по-бързо ще си идентифицирам проблема и не би имало нужда да питам или да търся чуждо решение.
Може би го правят и за "наше добро", като си блъскаме главите повече, защото на изпитите също не ни дават тестовете, нали ? :)
На изпитите получаваме тестовете - като си блъскаме главата, ако нещо не решим, накрая получаваме тестовете и си виждаме грешките. Тук има вероятност никога да не разберем с точност къде сме сбъркали, ако нещо не ни се получи.
Иначе това за нашето добро е въпрос на самодисциплина :)
Прав си за самодисциплината - дори и да има качени тестове, зависи изцяло от теб дали ще ги погледнеш. Разликата обаче между изпитните задачи и тези за упражнение е че изпита се "ползва" само веднъж , докато задачите за упражнение ще се ползват и от следващи курсове ( няма как да правят по 10 задачи за всяка тема всеки път когато има нов курс - в момента виждаме какво е положението със задачите, скълъпени набързо). От друга страна тези задачи участват във формирането на оценката - ако има качени тестовете, всеки може да си нагоди решенията и хоп взима си петте или десетте точки от домашни (също като някой който се е мъчил с часове върху една задача).
В крайна сметка, имай предвид че тези които сме в настоящите курсове по C#/Java сме един вид опитни зайчета - много неща не са както трябва, условията не са правилно написани (дори в рамките на дни се променят и няма как да разбереш ако не теглиш файла всеки път), видеата се качват със закъснене (за C# досега няма качено нито едно видео от петъчна лекция/упражнение) - като цяло има доста какво да се желае от организационна гледна точка.
Целта на изпита е да провери наученото, докато целта на упражненията е да ни научи. Аз лично не научавам нищо ново след като съм си блъскал главата няколко часа за да разбера защо даден тест с неизвестен вход и неизвестен изход фейл-ва. Според мен този обучителен подход не е оптимален.
Е да блъскам си главата 3 часа и накрая се оказва,че е от някъв тъп тест,а съм си затрил времето и нервите :). А последно затрих 3 часа, за да видя,че съм копирал тиренце от word-a, което е по-голямо от собственоръчно написаното хахах и няма нулев тест за тоя вариант :)))
и аз на последните упражнения заради 1 празен ред си блъсках главата сума ти време :D