Предложение за провеждането на лекциите - Live Streaming
Имам едно предложение - да включите и стриймване на екрана на лектора по време на лекция. Тоест, не само проектиране на стената или на екран, но и онлайн стриймване към сайта на СофтУни. Това го предлагам, защото в Инспирейшън компютрите са прекалено далеч от стената, а висящият екран също не предлага кой знае колко голяма четливост, даже почти никаква. И смятам, че ще е по-удобно за всички, ако включите и стриймване на екрана на лектора, така че ако някой не вижда проектираното, да си пусне стрийма и да вижда това, което и лекторът вижда на неговия лаптоп без да трябва да си напряга очите да различи нещо.
gdurankiev беше писал тук, във форума, че бавно, но славно минавате на OBS - програма, която има функция за лайв стрийминг.
Един приятел прави нещо подобно за игра, само че с VPN, за да могат да гледат и от други точки на света. Предполагам, че и тук може да стане по подобен начин, като ще се гледа само през сайта на СофтУни и по този начин стриймът ще минава изцяло през български трафик и лагът ще е намален до минимум. Щот' едно е да гледаш стрийм, който идва от София, а друго е да гледаш стрийм от чужбина, който минава през 10-15 точки преди да стигне до теб (които точки са причината за лага). Така тези, които сме на място, ще можем да гледаме без лаг, а тези, които са онлайн така или иначе ще имат някакъв лаг, но ще е минимален, така че тях това не ги бърка.
Трябва да се дообмисли идеята, но смятам, че може да се реализира, при добро желание.
А и мен лично ме интересува видеото - това, което лекторът прави и вижда на неговия екран - на днешната (вече вчерашна) лекция ме заболяха очите да се опитвам да различа нещо. Аудиото ще го мютна, защото лектора ще го слушам от колоните в залата и стриймът на място със звук ще създаде какофония, микрофония или каквато там се нарича фония.