Java OOP Sample Exam - 6 July 2016
Здравейте, захванах се да решавам примерния изпит без да гледам видеото с решението на Иван. Минават ми само нулевите тестове и това може би е възможно най-лошия вариант. Тествах по мои начини, които липсват в нулевите и уж си работи. Въпроса ми е, тъй като целта на този примерен изпит е да се подготвим за редовния, може ли да се качат и останалите тестове, за да успея да си открия сам грешката? Също така има недоразумение в условието. "Everytime you receive the command “EVN” you need to print the total consumption of electricity in Kermen.". На пръв поглед това не би трябвало да включва разходите за децата, тъй като не е особено логично те да се броят като electricity consumption, както и техния foodCost. Въпреки това, от нулевите тестове става ясно, че и те трябва да се прибавят към Total Consumption-a. Но все пак, останалите тестове гърмят.
Не пожелах да гледам видеото с решението, тъй като всеки човек има свой начин за решение на ООП задача и може би, това е една от причините да се премахне формата с даването на скелет.
Надявам се по-скоро някой от лекторите да съдейства с тестовете на този изпит, тъй като неделя наближава.
Поздрави,
Ангел!
Мерси много, за подсещането за конкатенация. Аз го принтвах с DecimalFormat, но пак не е ставало и 3 от 5 теста са ми гърмяли именно заради това, а за останалите 2 си открих грешката.