Въпроси относно Programming Basics 17 July
Здрасти,
аз се обучавам онлайн и имам няколко въпроса относно предстоящия изпит.
1) Каква е разликата между Coding 101 Exam и Programming Basics ? Аз до сега съм решавал само от Coding 101 и задачите ми се струват доста лесни, но днес като отворих Programming Basics доста се затрудних с някои задачи. Та реално изпита на 17ти от какъв тип ще е ? Сега като отвотих в judge - Contests / Programming Basics - Exam и най-отдолу ми излиза Programming Basics Exam 17 July 2016 и 6 задачи, както при Coding 101.
2) На какъв език ще е изпитът (английски/български) ?
3) Кога би трябвало да получа email с повече информация ?
Мерси много за информацията. Аз също мислех, че е така, но се обърках понеже днес видях, че в judge името на предстоящия изпит е Programming Basics Exam - 17 July 2016 , а не Coding 101 Exam 17 July 2016 : https://judge.softuni.bg/Contests/#!/List/ByCategory/38/Programming-Basics-Exams
Интересно защо са направили първия изпит на български, след като останалите са на английски. По този начин хората се заблуждават, че ще могат да продължат и без да знаят езика добре.
На мен не ми е проблем езика, но се обърках като видях, разликата между 2та входни изпита PB и Coding.
И аз бях объркан от разликата, но впоследствие осъзнах, че са намалили трудността на изпита, за да успяват повече хора.
Те са едни и същи вече. Изпита включва 6 задачи:
Без Английския сме за никъде, без него не може. Предполагам са го направили на български за да е по-лесно самото начало, тези курсове са за напълно начинаещи, трябва само да знаят какво е компютър и как се цъка с мишката и да могът да пишат по клавиатурата. И да не им дойде много информация пък и на англлйски условия на задачите, а не всички знаят на добро ниво английския и са ги направили на бг.
"ако имаш нужда можеш да заявиш, че ти трябва настолен компютър."
Т.е. по принцип трябва да си носиш лаптоп или ти е осигурен лаптоп или какво?
Като се записваш в коя зала искаш да ти е изпитът, ти дават номер на мястото. Имаш и опция за избор на настолен компютър, това се отнася за тези който нямат лаптопи. Но ако си имаш лаптоп си го носи, че настолните компютри са ограничен брой, за да има за тези колеги който нямат лаптопи.
Те са едни и същи вече. Изпиата включва 6 задачи: