Отново по условието на задача 12. Генериране на правоъгълници - Sample Coding 101 Exam - Jan 2016
Наблюдавайки примерния вход/изход към задачата, например за
вход
1
2
(-1, -1) (0, 1) -> 2
(-1, -1) (1, 0) -> 2
(-1, -1) (1, 1) -> 4
(-1, 0) (1, 1) -> 2
(0, -1) (1, 1) -> 2
прави впечатление е по-логично втората координата на първата двойка да е Bottom и аналогично втората координата на втората двойка да е Top с уговорката, че разглеждаме задачата в стандартна декартова координатна система.
За мен при този изход в условието на задачата трябва да се изисква
(left, bottom) (right, top) -> area
Или с други думи правоъгълниците да се определят от долния си ляв и горния си десен ъгъл според мен съгласно примерния вход/изход и тестовете
От примера- (-1, -1) (0, 1) -> 2, следва, че -1(top) < 1(bottom), което е нелогично. Затова смятам ,че в тестовете и примерите на практика задачите са решени с left-bottom и right-top.
Иначе 100/100 се постига без проблем и с left-bottom top-right, което е логичното съгласно примерите.
http://pastebin.com/cejqcidR
Все пак- това са просто имена на променливи.Ще се получи и с ябълки, краставици, пъпеш и домати дори :)
Въпроса е в коректността на условието.
Моето е малко по-различно решение -> цък.
Използвал съм и булева променлива.
Въпроса, който повдигам в случая не е решението а коректността на условието !
Ако тръгнеш по обратен път- от решението да изчертаваш правоъгълници- дали ще използваш ляв долен + десен горен или както е по условие горен ляв+ долен десен :)