Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
1. if (beersCout >= neededBeers)
beersCout = beersCout - (beersCout / 100);
Задал съм го така понеже в условието пише ,че когато бирите са достатъчно и са над 100 всяка 100-тна бутилка е счупена. Не съм сложил допълнително условие ( && beersCout >= 100 ) понеже ако е под 100 няма да има разлика в резултата.
2. Всички променливи съм ги сменил с лонг... пак джъджа не ми дава 100/100 . Просто съм качил старото решение с int
Съвети и критики приемам винаги :)
Здравей,
Къде пише, че само когато бирите са повече от нужните трябва да махаш всяка 100тна бира?
Само с тези 2 промени и с твоето решение взех точките. Сега ще ти напиша кое според мен е излишно по твоя код.
Поздрави!
Здравей,
Може би една идея по - добро решение от твоето. Не заделяма памет за 6 променлив, а само за 2 и спестих няколко if-а. Ако има нещо неясно може да питаш.
http://pastebin.com/gQPWmLji
Поздрави!
Заблудил съм се от примера...
Amount of beers we have -> 2(cases) * 24 + 7(sixpacks) * 6 + 1 + 3 = 94 beers
Since 94 is less than 197 (the reserved beer), we need 197-94 = 103 more beers
Не съм взел в предвид колко бири е имало в наличност ( 94 ) а колко още ми трябват ( 103 ). От това 103 съм се объркал ,че когато бирите не стигат не се маха по 1 на всеки 100 :)
може и с Math.Abs да вземаш разликата за да няма мн повторение на почти 1 и същи код => http://pastebin.com/NBGCynnz
Здравей,
Така и така правиш проверка дали имаш достатъчно бири, за да принтираш точното съобщение, не мисля че допълнителното извикване на Math abs е удачно решение.
Поздрави!